La Nit de les Telecomunicacions Valencianes premia a Alacant pel seu impuls de les noves tecnologies

L’Ajuntament rep aquest dijous en la 25a edició de la gala que se celebra a València el reconeixement pel seu compromís en la implantació de les noves tecnologies en la gestió municipal i atenció al ciutadà

La Nit de les Telecomunicacions Valencianes premia a Alacant pel seu impuls de les noves tecnologies
02/11/2023 -

L’Ajuntament d’Alacant rebrà hui dijous el reconeixement pel seu impuls de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el transcurs de la 25a edició de la Nit de les Telecomunicacions Valencianes que se celebrarà en l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. A més del consistori alacantí, premiat en la categoria d’Administració Pública impulsora de les TIC, també serà distingit el ‘pare’ del coet espanyol Miura 1, CEO i cofundador de PLD Space, Raúl Torres, en el transcurs d’una gala que reconeix el foment de les últimes tecnologies en comunicacions, les idees innovadores i l’esperit emprenedor.

La Nit de les Telecomunicacions Valencianes reconeix a l’Ajuntament d’Alacant pel seu compromís amb la implementació de desplegaments tecnològics planificats, coordinats amb la resta dels plans municipals, com el Pla Alacant Futura o el Pla de Ciutat. “Tots aquests projectes estan alineats amb l’agenda 2030 i profundament implicats en la reducció de la bretxa digital i en la inclusió de les persones amb capacitats especials”, ha destacat el regidor d’Innovació, Antonio Peral. “Aquest premi és un reconeixement al treball que realitza aquest Ajuntament per a continuar millorant l’atenció municipal als alacantins, simplificar la relació entre l’Administració i el ciutadà i convertir Alacant en un referent tecnològic internacional”, ha afegit Peral.

El pla estratègic Alacant Smart City 2.0 inclou projectes municipals tan destacats com els Ciberkioscos, el programa d’alfabetització digital de la ciutadania i foment de la competitivitat empresarial a través de les noves tecnologies, el prototip AL21 d’intel·ligència artificial aplicada a la tramitació electrònica o les plataformes de gestió policial, mobilitat intel·ligent i informació en temps real sobre instal·lacions esportives, zones verdes i aparcaments.

Reduint la bretxa digital

“Amb iniciatives com les d’AL21, Ciberkioscos i Smart Centers hem reduït la bretxa digital, els problemes d’accessibilitat de persones amb capacitats especials i fomentat l’accés de les persones majors a les tecnologies”, ha subratllat Peral, que ha recordat el reconeixement internacional que també ha rebut el programa municipal ‘Reduint la Bretxa Digital’.

L’Ajuntament ja ha desplegat per diferents espais municipals de la ciutat 16 Ciberkioscos per a agilitzar els tràmits municipals i acostar l’administració al ciutadà amb l’objectiu que tots els alacantins disposen d’un d’aquests dispositius a un radi màxim d’1,5 quilòmetres del seu lloc de residència. També s’han redactat ja els plecs de les aules Smart Centers per a la seua pròxima licitació amb la mateixa finalitat que els ciutadans puguen realitzar les seues gestions d’una forma senzilla i rebre l’assessorament necessari.

“Aquest projecte permet que, sense limitació per problemes econòmics, funcionals o formatius, la ciutadania puga gaudir dels avantatges de la tecnologia i d’una relació fluida i contínua amb la seua Administració pública més pròxima”, ha recalcat l’edil d’Innovació. “Potenciant a més la inclusió, l’accessibilitat i la reducció de la bretxa digital”.

Dels 25 projectes que componen el Pla Estratègic Alacant Smart City 2.0 ja s’han implementat 11 projectes i es troben en fase de desenvolupament tres més, la qual cosa situa el percentatge d’execució per damunt del 66% en poc més de dos anys. “Aquest projecte obri nous camins en la simplificació de la tecnologia a través de la intel·ligència artificial i en l’accés a la tecnologia de la ciutadania”, ha conclòs Peral.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen + eighteen =