La setena edició del Laboratori de Projectes de Ficció bat rècords amb 303 llargmetratges i sèries rebuts

L'esdeveniment es desenvolupa de manera paral·lela al 22 Festival de Cinema d'Alacant entre el 19 i 23 de maig a l'auditori Porta Ferrisa d'Impulsalicante al carrer Jorge Juan

Guardar

Mari Carmen de España i Vicente Seva presenten el VII Laboratori de Projectes de Ficció d'Alacant
Mari Carmen de España i Vicente Seva presenten el VII Laboratori de Projectes de Ficció d'Alacant

La sèptima edició del Laboratori de Propostes i Presentació de Projectes de Ficció ha superat enguany tots els seus rècords en rebre més de 300 projectes de llargmetratges i sèries de televisió. En total, han sigut 303 els treballs rebuts per a participar en el laboratori organitzat pel Festival Internacional de Cinema d'Alacant al costat d'Impulsalicante, l'Agència de Local de Desenrotllament de l'Ajuntament d'Alacant, i amb la col·laboració de la Fundació SGAE.

Entre els treballs presentats s'han seleccionat 18 projectes que els seus autors podran defendre davant professionals del sector durant les jornades que dura este Laboratori, que s'emmarca dins de les activitats paral·leles de la 22a edició del Festival Internacional de Cinema d'Alacant. El taller està dirigit a productors, directors, guionistes o qualsevol persona amb un projecte de ficció sèrie o llargmetratge per a analitzar el seu projecte. Es desenrotllarà entre el 19 i el 23 de maig de manera presencial en les instal·lacions de Porta Ferrisa.

La iniciativa s'ha presentat este dimecres en roda de premsa amb la presència de Mª Carmen d'Espanya, regidora d'Ocupació i Desenrotllament Local i Vicente Seva, director del Festival Internacional de Cinema d'Alacant.

“Este Laboratori s'ha convertit en una referència obligada que continua batent rècords de participació dins de les activitats del Festival de Cinema d'Alacant” ha comentat Mari Carmen d'Espanya, ja que “és una de les activitats que es desenrotllen al costat d'Impulsalicante amb major projecció per a la indústria del cinema i els creadors locals, perquè obri una finestra d'oportunitat per a fer realitat els seus guions i propostes per a la filmació de llargmetratges i sèries de la mà de les principals productores”.

Per part seua, el director del Festival de Cinema d'Alacant, Vicente Seva, s'ha mostrat molt satisfet amb la consolidació d'esta iniciativa: “Cada any arriben més projectes, la gent vol assistir a este laboratori perquè és una gran oportunitat, un punt de trobada de la indústria fora de les grans capitals. Una ocasió per a mostrar el talent, aprendre i compartir. Hi ha projectes d'edicions passades que ja estan veient la llum, alguna cosa que ens enorgullix molt, i estem segurs que cada any seran més els projectes que arriben a produir-se”.

Projectes seleccionats

Els projectes 18 seleccionats són dotze llargmetratges de ficció, dos llargmetratges documentals, quatre sèries: ‘Les revelacions d'un actor’ de José Luis de Dames Medina; ‘Bé de barri’ de Juan Manuel Montilla (Langui); ‘Disparar a la cabra’ de Mario Martínez Sáenz i Cristina Díez-Madroñero; ‘El cas margarida’ de Sirià Morcillo; ‘El confessor’ de Javier Rojo; ‘En els límits’ de Lara Stoop i Alexander L. Arias; ‘Feliciano el seriós’ de José Larrosa; ‘Horitzó’ d'Irene Benlloch i Sergi Miralles; ‘L'empresa dels callats’ de Jorge Alcalá Larumbe; ‘L'herència de Sara’ de Nicolás Chinski; ‘Els dorments’ de Dídac Gimeno; ‘Paper de plata’ de Jimena Llamas; ‘Pontiac’ d'Iñaki Sánchez Arrieta; ‘Roberta Gamba’ d'Helena Bonastre i Marta Longás; ‘Sant Ildefons’ d'Israel Pardo; ‘Spaghetti Bigfood’ de Marcos Solanilla; ‘Streedagh’ de Fernando Corral i Iván Gisbert i ‘Jo et vaig veure morir’ de Carmen Arranz, Sara Bournissa i Olga Sanchis.

Els creadors d'estos projectes hauran de defendre'ls davant un grup de professionals compost pel coordinador del laboratori, Luis María Ferrández; Alfred Costa, subdirector de Continguts À Punt-Ràdio Televisió Valenciana; Rodrigo Espinel, producció de cinema i sèries en Bruna Films; Piluca Baquero, productora de cinema, docent i gestora cultural i Marian Sánchez Productora, coach i docent de pitching i storytelling i gestió Audiovisual Argentí - espanyola.

“Enguany s'han superat totes les expectatives d'anys anteriors, en haver rebut més de 300 projectes, sent la primera vegada que ocorre en el laboratori de projectes de ficció del festival de cinema d'Alacant. Trencar la barrera dels 300 projectes rebuts, era una cosa impensable en els primers anys d'este laboratori, que ara es consolida com un dels més importants d'Espanya sense cap dubte amb la seua sèptima edició, i amb un elenc de productores, ponents, xarrades i premis que completen una activitat de referència per als autors i els creadors en llengua espanyola”, ha comentat el coordinador del laboratori, Luis María Ferrández.

“Com a coordinador d'este laboratori, em sent profundament orgullós que cada any, pas a pas, a poc a poc i amb molt d'esforç hàgem aconseguit ser una referència dins del món dels laboratoris i que la gent confie en els nostres ponents perquè escolten les seues creacions. És important a més dir que enguany, hem ampliat en un més els projectes que hem seleccionat ja que exposaran definitivament 18 projectes. A més, també és important per a nosaltres exposar que la selecció d'estos, extraordinàriament difícil per al comité, es fa cada any exclusivament baix criteris de qualitat artística i narrativa.

En definitiva, hem d'estar contents amb el resultat d'esta sèptima edició que està per arribar, però continuarem treballant moltíssim per a poder millorar i donar-li als autors i els creadors del nostre país i de parla hispana, un lloc de referència en el qual la seua creativitat puga ser escoltada secundada i premiada en una ciutat amb la llum del Mediterrani i amb un profund arrelament cinematogràfic com és Alacant”, ha finalitzat Ferrández.

En esta nova edició s'entregaran els següents premis, Premi Impulsa al projecte innovació; Premi À Punt, al millor projecte de ficció nacional; Premi SGAE, al projecte original i creatiu; Premi Music Library, premi d'una tarifa plana limitada a una producció amb accés als catàlegs de música de producció que sub-edita i distribuïx; Premi Welab Professional Equipment, premie descompte directe en lloguer d'equips de càmera, lents i accessoris i el Premi Movibeta, premie distribució tarifa plana durant un any a festivals de cinema en Movibeta sense taxes.

Al tancament del Laboratori, es presentarà el projecte Abycine Llança, que es desenrotlla dins del Festival de Cinema d'Albacete, punt de trobada del cinema independent espanyol, al qual assistirà el seu coordinador Manuel J. Lacasa.

El Festival de Cinema d'Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant Film Office, Casa Mediterrani, Institut Valencià de Cultura, À Punt Mitjana i altres empreses col·laboradores.

Destacats