Un total de 18 centres escolars rebran ajudes de l'Ajuntament d'Alacant per al desenrotllament dels seus projectes d'educació ambiental dins de la convocatòria anual, que promou la regidoria de Medi Ambient, que dirigix Manuel Villar, i que està dotada amb 18.500 euros.
Manuel Villar ha ressaltat “la importància de fomentar els hàbits saludables des de l'escola perquè els alumnes dels centres de Primària s'eduquen en valors de respecte a la naturalesa i compromís social en tasques com la selecció de residus en els domicilis, el desenrotllament de l'agricultura sostenible amb els horts comunitaris o el respecte a les espècies en risc de desaparició per a conservar els ecosistemes, entre altres qüestions”.
Els 18 centres beneficiaris de les ajudes són l'IES Jorge Juan, el CPEE Santo Ángel de la Guarda, l'IES Jaime II, la Sociedad Cooperativa Valenciana Aire Libre, el CEIP Juan Bautista Llorca, el CEIP Isla de Tabarca, el CEIP San Francisco de Asís, el IES San Blas, l'IES El Pla, el CEIP San Gabriel, l'IES Bahía de Babel, l'IES Francisco Figueras Pacheco, l'IES Mare Nostrum, el CEIP Gloria Fuertes, la Fundación Educativa Ángeles Galino (Colegio Santa Teresa – Vistahermosa), el CEIP Mora Puchol, el CEIP Rabassa i el CEIP El Tossal.
La convocatòria va dirigida a subvencionar accions o activitats mediambientals, així com recursos per al seu desenrotllament i divulgació, recollides en els plans d'acció o programes de sostenibilitat dels centres escolars del terme municipal d'Alacant que participen en el projecte municipal d'Educació Ambiental denominat L'Escola Sostenible o que promouen accions relacionades amb el Canvi Climàtic i manifesten la seua intenció d'adherir-se al Projecte.
Les ajudes incidixen en les accions relacionades amb el Canvi Climàtic i els ODS (Objectius de Desenrotllament Sostenible). La majoria dels centres destinen la subvenció a les activitats d'educació ambiental relacionades amb l'hort escolar, un xicotet ecosistema per a l'aprenentatge. Sovint els horts escolars també adquirixen el rol 'd'hort comunitari’, obrint-se a la comunitat del seu entorn i sent un espai per a promoure l'agricultura ecològica, així com el consum responsable i sostenible.
Algun dels centres complementen les activitats ambientals relacionades amb l'hort, les zones enjardinades o els espais oberts, amb projectes com el de la instal·lació d'un ‘hivernacle sostenible’, o la creació de ‘la casa dels ratpenats’, construint caixes que aporten un refugi artificial per als ratpenats, essencials en els ecosistemes i controladors de plagues, davant la pèrdua d'hàbitat i canvi climàtic.
També se sol·liciten ajudes per a accions relacionades amb el reciclatge, la reutilització i la reducció de consums; destacant projectes que contemplen la identificació, recollida i reciclatge de residus generats en espais i aules, adquisició de contenidors i gestió del tractament dels residus.