S'ultimen els tràmits per a construir l'Estació Intermodal i Parc Central d'Alacant

El parc que serà el més gran de la ciutat segueix avant després d’esmenar les deficiències presentades després de l’aprovació inicial del projecte

S'ultimen els tràmits per a construir l'Estació Intermodal i Parc Central d'Alacant
03/03/2023 -

El projecte té previst crear un parc permeable de 156.000 metres que així mateix donarà lloc a una simbiosi entre les zones per als vianants que fins ara havien estat separades per les vies del ferrocarril. El projecte aposta per la transversalitat en els recorreguts entre els carrers i barris circumdants.

El Pla Especial del futur Parc Central i Estació Intermodal serà informació pública per un termini addicional de vint dies hàbils. Amb ésto, la regidoria d’Urbanisme aconsegueix prosseguir amb l’ordenació estructural adaptada al Text Refós de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP).

Després d’haver-hi informes sectorials desfavorables en l’aprovació inicial del projecte en 2015, s’han introduït canvis que es consideren substancials per a prosseguir amb el projecte, sent així esmenats aquests aspectes desfavorables en aquest mandat.

Així, després d’aquesta última fase de reformulació estructural, aquestes ultimes modificacions són les que han permés avançar amb els treballs en terrenys d’Adif.

Segons ha destacat el regidor d’Urbanisme, Adrián Santos Pérez, aquesta nova fase es concentrarà en tres pilars “d’una banda, se separa l’ordenació estructural, que és la que s’exposa, de la detallada, que quedarà exclusivament en mà municipals. Per un altre, s’esmenen totes les al·legacions dels informes sectorials negatius presentats per diferents organismes després de la seua aprovació inicial al març de 2015 i, finalment, es marquen les condicions urbanístiques de la futura Estació Intermodal”.

El disseny que donarà lloc a una gran zona verda de 156.000 metres quadrats permeable aposta per una transversalitat, creant convivència entre zones per als vianants que, fins ara, estaven separades per les vies. L’objectiu, és la creació de més zona verda fins als voltants de l’Estació Intermodal, de manera que existisca un parc a manera continuació del paisatge sense que, en ell, puguen donar-se blocs de cases fins als voltants de l’avinguda de Salamanca.

Així mateix, també es tracta d’afavorir que la nova Estació Intermodal de transports tinga en compte les condicions que Adif i Adif Alta Velocitat per a avançar amb el projecte d’accés d’Alta Velocitat a Alacant. A més de tindre en compte les condicions que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana tinga planificades per a prosseguir amb el traçat de la línia 1 d’FGV-TRAM i la possibilitat d’incloure l’estació d’autobusos d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =