Alcoi estrena metavers amb el parc tecnològic de Rodes

El projecte “Metavers Rodes Alcoi” suposa una inversió de 149.741,35 euros i oferirà possibilitats com a serveis a emprenedors, empreses i a la ciutadania en general.

Guardar

RODES
RODES
Alcoi farà una nova aposta per la innovació amb la posada en marxa de “Metavers Rodes Alcoi” que suposa un total de 149.741,35 euros d'inversió i que, al seu torn, està subvencionat en un 70% per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), amb 104.379,50 euros d'aportació al projecte.El metavers és un dels protagonistes de l'avanç digital, es defineix com un entorn virtual compost per múltiples mons digitals connectats, la qual cosa permet possibilitats d'aplicació infinites. Pot utilitzar-se per a la celebració de reunions, exposicions, demostracions o esdeveniments virtuals. Els interessats podran accedir a tot aquest tipus de trobades mitjançant uns certs dispositius que ens farà sentir físicament dins d'aquest espai simulat, també ens permetrà estar interactuant amb tots els seus elements allí presents.En aquest sentit el Parc Tecnològic de Rodes farà ús d'aquesta eina en diferents àrees; servirà per a la pròpia gestió del recinte i també perquè, des de qualsevollloc del món, una companyia puga mostrar el seu interés en Rodes. Aquesta possibilitat li permetrà conéixer de manera immersiva i personalitzada allò que pot oferir-li el parc tecnològic i conéixer, com afegit, que altres empreses, emprenedors i agents treballen en el complex. Sumat a això, l'Ajuntament d'Alcoi ja està treballant amb àrees de les Universitats i Instituts Tecnològics un paquet serveis vinculats al metavers que també completaran el projecte i seran un reclam per a les empreses participants.Així, a través del “Metavers Rodes Alcoi” i la seua interconnexió amb la realitat i a la Internet de les Coses (IoT), el consistori d'Alcoi podrà oferir una tecnologia d'avantguarda i que tindrà un gran potencial en el futur. A més tindrà oportunitat de ser difosa tant entre els agents del Sistema Valencià d'Innovació com entre les empreses de la zona, turistes i la societat en general. El “Metaverso Rodes Alcoi”, també aqueixa una oportunitat per a crear un acostament tecnològic i reduir la bretxa digital i social deguda al limitat accés a uns certs avanços d'una part de la societat.

Creació de “Metavers Rodes Alcoi”

Per a dur-ho a terme es requereix una investigació i explotació dels models 3D del futur parc tecnològic, incloent-hi el cos general sense excloure cadascuna de les sales i espais singulars per a arribar a recrear d'una forma fidedigna l'entorn físic de Rodes en la seua versió digital. Després de realitzar aquesta labor al costat dels agents del Servei Valencià d'Innovació i a partir d'aquests modelatges 3D, es podrà crear el Metaverso Rodes, on podrem recórrer els diferents mons/aplicacions i disposar d'una carta de serveis de diferent naturalesa. Paral·lelament, es dotarà al recinte de l'equip que requerisca, en cada àrea, per a portar a terme la vinculació de tots dos mons.
Destacats