Alcoi instal·la plaques fotovoltaiques en l'aparcament i la graderia del Poliesportiu Francisco Laporta

La potència de la instal·lació és de 135 kW i, a més, les estructures proporcionaran ombra a estos espais

Guardar

Plaques fotovoltaiques en el poliesportiu d'Alcoi
Plaques fotovoltaiques en el poliesportiu d'Alcoi

Ha finalitzat la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en l'aparcament exterior i la graderia de la pista d'atletisme del poliesportiu Francisco Laporta. Com explica la regidora de Transició Energètica, Elisa Guillem, l’actuació ha consistit en la instal·lació de les plaques sobre les cobertes d'unes marquesines metàl·liques que s’han muntat tant en la part central de l'aparcament exterior situat al costat del cementeri com en la graderia del camp de futbol Manuel Moreno Cabanes. 
Guillem també destaca que “amb les instal·lacions s’ha aconseguit resguardar estos espais del sol i la pluja, pel que tenen una doble funció necessària”. Proporcionaran energia elèctrica al Poliesportiu Francisco Laporta i seran les primeres municipals amb acumuladors de 67 kW, uns elements que permeten emmagatzemar energia, pel que, com explica la regidora, “aprofitarem d’una manera més eficient l’energia produïda”.

Placas fotovoltaicas instaladas en Alcoy
Plaques fotovoltaiques instal·lades a Alcoi

Es calcula que la inversió quede amortitzada en poc temps, ja que la potència total instal·lada entre els dos espais és de 135 kW i la inversió realitzada és d’uns 280.000 euros. Pel que respecta a l'estalvi econòmic, s’estima que serà d’uns 45.000 euros a l’any. 

Esta actuació ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i ha estat finançada per la Unió Europea– NextGenerationEU amb 124.628 euros, que han cobert un 40% del total del cost del projecte.

Elisa Guillem comenta que l'Ajuntament d'Alcoi és l'únic que ha aconseguit estes ajudes, el que més quantitat de diners ha aconseguit i un dels dos projectes més ambiciosos quant a la potència que es generarà i s'emmagatzemarà. Tal com subratlla la regidora, “el nostre objectiu prioritari és fer d’Alcoi una ciutat més verda i fomentar la utilització d’energies renovables”. 

Destacats