Alcoi reprén i encarrila la reforma de l'IES Andreu Sempere

El ple extraordinari d'este dijous aprovarà el projecte perquè isca a licitació durant el mes de juliol després de doblegar la inversió inicial prevista de 4 a 8,5 milions d'euros

Guardar

IES Andreu Sempere d'Alcoi
IES Andreu Sempere d'Alcoi

Una de les reformes més demandades pel col·lectiu educatiu a Alcoi comença a agafar forma després que el primer intent per a la seua licitació quedara desert a conseqüència de l'encariment dels preus dels materials i el transport. Així, dos anys després, la renovació, modernització i adequació de l'IES Andreu Sempere podrà convertir-se en una realitat en els pròxims mesos. El Municipal aprovarà en una sessió extraordinari este dijous el projecte d'actuació amb una important, i necessària, revisió de preus.

En este sentit, el nou plec arreplega les demandes conjunturals de l'actual situació econòmica, que va generar que en 2022 els preus passaren a estar antiquats en qüestió de poques setmanes. En concret, el nou pressupost ascendix dels 4 milions inicials a un total de 8,5 milions per a abordar estes obres de reforma necessàries en un dels centres educatius amb major quota d'alumnat d'Alcoi.

L'alcalde del municipi, el socialista Toni Francés, destaca que "estem davant una notícia molt esperada, l'últim pas de l'Ajuntament per a poder tornar a concursar de nou les obres de l'Andreu Sempere". Així mateix, el primer edil alcoià reconeix que ha sigut un procés "molt complicat", però es mostra satisfet que finalment "torne a veure la llum". Al seu torn, Francés explica que es tracta d'un projecte amb el qual es remodelarà" íntegrament" i agraïx "la comprensió de les famílies, l'alumnat i el professorat", al mateix temps que lamenta "el retard que han patit les obres". "Estem fent tot el que és a les nostres mans per a poder licitar les obres el mes de juliol i que el procés avance el més ràpid possible", ha conclòs l'alcalde.

Full de ruta consensuat amb Conselleria

L'Ajuntament reconeix en un comunicat que des del primer moment es va posar en contacte amb la Conselleria d'Educació per a aclarir quins eren els passos a donar per a poder continuar amb el projecte. No sols calia adequar i revisar els preus, sinó que també era necessari renunciar a l'antic Edificant i incloure en el projecte més actuacions que no s'havien incorporat en el primer projecte, atenent les demandes posteriors del Centre i mantenint totes les necessitats que des de l'Institut van sol·licitar en primera instància. "Si no s'hagueren sol·licitat estos canvis, es podria haver avançat molt abans en l'actuació", subratllen fonts municipals.

A més de la reforma integral del centre que estava en el primer projecte, en el segon, també s'inclou l'enderrocament del pavelló del gimnàs existent i la construcció d'una anou de vora 300 metres quadrats amb tot un frontal amb vidre. Així mateix, s'han inclòs actuacions d'urbanització (les quals abans eren millores optatives a triar pels licitadors) com per exemple l'adequació de la pista esportiva secundària o la millora del tancament de la parcel·la.

Destacats