El transport urbà a Alcoi manté els descomptes del 50 %

L'Ajuntament estén les tarifes reduïdes dels bons multiviajes i mensuals de l'autobús fins a finals de 2024

Guardar

Un usuari accedix a l'autobús d'Alcoi
Un usuari accedix a l'autobús d'Alcoi

L'autobús urbà en la ciutat d'Alcoi seguirà costant la meitat fins a finals d'este any 2024. Així l'ha anunciat l'Ajuntament, després de renovar l'adhesió a les ajudes concedides pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la reducció del preu del bitllet del transport públic per a respondre a les conseqüències econòmiques i socials del context geopolític actual. D'esta manera, es perllonga l'aplicació del 50 % de descompte en els bons multiviajes i els mensuals fins al pròxim 31 de desembre.

Estes ajudes corresponen en un 30 % al Govern i el 20 % serà d'aportació municipal. Tal com explica el consistori en un comunicat, la mesura no serà extensible als bitllets senzills al estar exclosos de les ajudes i tampoc els bons anuals. En este cas, l'Ajuntament argumenta que estos títols es marquen com a opcionals en el decret de subvencions i al excedir el període establit de la iniciativa fins a finals de 2024 mantindrà el preu total sense la reducció de la tarifa.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, destaca que “mesures com estes ajuden a promocionar i millorar la utilització de l'autobús urbà que ha crescut en nombre d'usuaris en els últims anys”. Així mateix, l'edil reconeix que “contribuïxen a garantir un dels puntals d'este govern com és la política distributiva, és a dir, que les persones amb menys ingressos tinguen més ajudes que les que tenen les rendes més altes”.

Estos són els preus dels bons

L'ampliació del descompte del 50% continuarà estant vigent en diferents títols multiviatge i bons mensuals. En concret, la Targeta Escolar, dirigida a menors de 17 anys, reduirà la tarifa 1,50€. Per part seua, la Targeta Estudiant per a joves fins als 27 anys es mantindrà en 2 euros. Al seu torn, la targeta multiviatge Et Portem per al conjunt dels veïns i veïnes d'Alcoi tindrà un cost de 2,5€ per recàrregues de deu viatges.

Així mateix, els bons CL1 per a pensionistes i els seus familiars amb ingressos mensuals inferiors a 532 € costaran 1,50 euros, mentres que els CL2 (fins a 798€) tindran un preu de 2 euros mensuals; a més els títols multiviatge amb recàrregues de 10 viatges fins a un màxim de 40 per a este grup passarà a ser d'1,90 euros. Finalment, els aturats i els seus convivents també notaran la rebaixa en el preu de l'autobús amb un preu d'1,50 euros.

Arxivat a:

Destacats