Benidorm completa la primera fase de les obres de renovació d'aigua potable i clavegueram al carrer Pérez Martorell

Guardar

Obres de renovació d'aigua potable i clavegueram al carrer Pérez Martorell de Benidorm
Obres de renovació d'aigua potable i clavegueram al carrer Pérez Martorell de Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm està a punt de finalitzar els treballs de la primera fase de les obres de renovació de les infraestructures d'aigua potable i clavegueram del carrer Metge Pérez Martorell que van començar el mes d'abril passat una vegada passada la Setmana Santa. Esta primera fase abasta el tram comprés entre Martínez Alejos i Carmela Martínez.

El carrer quedarà obert al trànsit per als vianants i de vehicles en els pròxims dies, encara que la vorera pegada al col·legi Nuestra Señora de los Dolores ja es troba habilitada per al pas de vianants. Este matí, el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha visitat la zona per a comprovar l'estat de l'obra la primera fase de la qual acabarà d'ací a uns dies.

El termini previst d'esta actuació íntegrament és d'uns quatre mesos, segons ha precisat el regidor, encara que els treballs es reprendran passat l'estiu. El pressupost de les obres és de 428.551,57 euros, finançat per l'empresa concessionària del Cicle Integral de l'Aigua, Hidraqua, amb càrrec als Fons de Renovació del Servici Municipal d'Aigua Potable i Clavegueram.

La renovació abasta la substitució de 200 metres de la xarxa d'aigua potable mitjançant la col·locació d'una canonada de fosa dúctil de 250 mil·límetres de diàmetre nominal. De la xarxa d'aigües residuals es renoven altres 110 metres amb una canonada de PVC de 315 i 400 mil·límetres de diàmetre nominal per mitjans convencionals d'obra civil. 85 metres es rehabiliten amb sistema de manga composta per fibra de vidre, així com la renovació de les seues corresponents escomeses domiciliàries.

Estes obres es completen amb la instal·lació de canalitzacions per a servicis municipals "com la fibra òptica o qualsevol altre que s'estime necessari" i es millora l'escena urbana de la zona "mitjançant l'execució d'una plataforma única al mateix nivell, a més de col·locar nou mobiliari urbà", ha indicat González de Zárate.

De qualsevol mode, González de Zárate ha destacat que "hem complit amb el que vam dir a l'inici de l'obra, que per a l'estiu estaria oberta el carrer". En estos moments s'està acabant d'actuar en l'encreuament amb Martínez Alejos, "la part amb major trànsit per als vianants per estar més pròxima a la zona comercial, però en la primera setmana de juliol estaran obertes les dos voreres mancant col·locar el paviment definitiu, que es realitzarà en la següent fase després de l'estiu".

En eixe sentit, el titular de Cicle de l'Aigua ha recordat que la següent fase comprén altres carrers d'esta zona com a Verge del Sufragi o la plaça del Torrejó, "però estem a l'espera del permís de Costes, que encara no ha arribat, per a poder executar-la". No obstant això, el regidor ha assenyalat que s'avançarà la licitació "perquè tenim una subvenció de la Diputació i la intenció és tindre'l tot finalitzat en este any 2024 o com a més tard a primers de 2025".

"Es tracta d'una intervenció molt necessària sobre uns servicis que ja estaven molt obsolets i que era necessari renovar i substituir" ha explicat l'edil. L'actuació millora així mateix l'adorn públic i l'accessibilitat, per la qual cosa en opinió del regidor "amb obres com esta estem construint el Benidorm del futur".

Destacats