Benidorm llança una campanya per a protegir les plantes amb motiu de l'inici de la renovació de la jardineria en Ponent

Els treballs, que ja han començat, suposen una inversió de 48.000 euros apunta l'Ajuntament

Guardar

Jardinera a Benidorm
Jardinera a Benidorm

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha llançat una campanya per a la protecció de les plantes, especialment en la zona de Ponent. Esta campanya es realitza amb motiu de la reposició de la jardineria en una part del Passeig de Ponent que es trobava deteriorada a conseqüència del freqüent pas de persones en travessar uns certs punts. L'objectiu d'esta iniciativa, segons ha assenyalat el regidor José Ramón González de Zárate, és “conscienciar a les persones perquè creuen pels llocs indicats i adequats per a això i així respecten la jardineria que hi ha instal·lada al llarg del passeig”.

De fet, esta setmana han donat principi estos treballs de restauració paisatgística en el passeig, una actuació fonamentalment de renovació i reposició de jardineria que suposa una inversió de 48.336,48 euros. La intervenció ve motivada per la utilització continuada de l'interior dels jardins del passeig com a pas de vianants, segons figurava en la proposta i l'informe tècnic que va justificar l'acció.

Este informe indicava que era necessari executar una sèrie de treballs “per a condicionar les zones que durant els últims anys han patit actes vandàlics” entre els quals se citava el trencament de canonades per mossegades de gossos o esquirols o la presència de gran quantitat d'arena de la platja sobre els jardins” pel fet que molts banyistes llaven els seus peus en les zones de jardí i a l'incessant tràfec de vianants “que passen sobre les plantes de manera reiterada”.

El regidor José Ramón González de Zárate ha visitat este matí les zones en les quals ja s'està actuant per a comprovar ‘in situ’ el desenvolupament dels treballs. L'edil ha ressaltat la necessitat d'escometre esta inversió “per a restaurar la zona i canviar moltes unitats de diverses plantes, així com per a recuperar i augmentar la bellesa del Passeig de Ponent mitjançant la introducció d'un major nombre d'elements vegetals”.

D'igual mode també s'ha fet necessari retirar canonades de polietilé amb degotadors i substituir-les per altres de 16 mil·límetres autocompensants, autonetejadors i termosoldades que presenten una major qualitat i suporten millor el cabal i pressió de l'aigua de reg. La intervenció contempla així mateix la instal·lació de gespa artificial decorativa amb una altura de 25 mil·límetres que es col·locarà sobre ferm de formigó, mitjançant l'extensió manual de rotllos pegats amb cintes de 25 centímetres d'ample, cobriment amb arena de sílice”.

Quant als exemplars vegetals, com ja es va informar en el seu moment, les espècies que s'estan plantant en esta restauració seran 3.000 unitats de romer (romer posttràfic), 500 d'olivilla (teucrium fructicans), 2.500 unitats de lantana (lantana sellowiana) i 80 de flor del taronger de la Xina (Phytosporum tobira) i exemplars de lavanda.

González de Zárate ha insistit que esta zona enjardinada “és una de les més visitades per la ciutadania de Benidorm i els turistes i amb el pas del temps es fa necessari intervindre en ella, ja que és un referent”. Ha assenyalat que “és primordial mantindre la zona en perfecte estat, ja que el desgast que es produïx és molt elevat pel pas de personal”. A més, ha avançat que amb els arranjaments que s'estan executant “es mitigarà l'ús d'esta via enjardinada com a pas de persones, ja que un dels objectius és que els vianants travessen la via pels passos de zebra i els passos habilitats en lloc de travessar les zones amb elements vegetals”.

Destacats