Benidorm tindrà un centre històric totalment accessible

El cost serà assumit en part per l'empresa constructora del nou hotel Barceló Benidorm Beach i els treballs començaran després dels Festes Majors Patronals

Guardar

hotel benidorm centro accesible
hotel benidorm centro accesible
El centre històric de Benidorm serà “cent per cent accessible” en breu, gràcies a les actuacions que durà a terme l'Ajuntament coincidint amb la finalització de les obres del nou hotel Barceló Benidorm Beach (antic Selomar). Així ho ha anunciat hui l'alcalde de Benidorm en funcions, José Ramón González de Zárate, en una nova edició de la campanya ‘A peu de carrer’.González de Zárate, al costat dels regidors d'Espai Públic i Neteja Viària, Francis Muñoz i Luis Navarro, han recorregut amb els vicepresidents del Consell Veïnal, Antonio Zamora i Francisco Martínez; altres representants veïnals i tècnics municipals, el trajecte comprés entre l'avinguda Martínez Alejos i la plaça Canalejas, a través dels carrers Metge Pérez Martorell i Puríssima, eixos de l'actuació.L'alcalde en funcions ha recordat que l'Ajuntament va renovar “totalment” el carrer Pérez Llorca, dotant-la “de tots els serveis”, però els treballs van cessar en arribar a Martínez Alejos coincidint amb l'inici de la restauració de l'hotel Selomar que, per les seues característiques “és una obra de canvi d'imatge de ciutat ” que ha “afectat el centre històric amb molèsties i sorolls al que se suma la proximitat d'un col·legi. S'havia d'acabar prompte i evitar que se solaparen amb les de l'Ajuntament”. “Una vegada estan a punt de concloure –ha precisat- ens toca a nosaltres”.Els veïns han pogut conéixer de primera mà com serà l'actuació que realitzarà l'Ajuntament que suposarà, a més de la total accessibilitat, la renovació de “tots els serveis subterranis de pluvials, aigua potable i clavegueram, cablejat elèctric i la creació de la plataforma única en la part de dalt”.González de Zárate ha precisat que “hem aconseguit que col·labore amb nosaltres” l'empresa constructora del nou hotel que assumirà part dels costos del projecte, la qual cosa està sent valorat en aquests moments pels serveis tècnics municipals. “Un exemple més de la col·laboració de l'administració local i la iniciativa privada en benefici de tots”. Els treballs començaran una vegada finalitzen les Festes Majors Patronals, perquè “puguem gaudir-les en tota la seua intensitat sense les molèsties inevitables que comporta tota obra”.

Una intervenció necessària

Per part seua, Francis Muñoz, ha reiterat la “aposta” per l'accessibilitat universal de Benidorm i “sobretot en entorns tan importants” com el barri antic. “Una ciutat –ha assenyalat- que s'adapta als seus veïns i als qui la visiten. L'edil ha avançat que, per a això “tot el barri antic tindrà plataforma única”.Muñoz ha recordat que aquesta és una intervenció “molt necessària” sobre uns serveis que denoten “obsolescència”, la qual cosa obliga la seua renovació i a intentar “millorar l'adorn públic, i l'accessibilitat per descomptat”. Amb intervencions com aquesta “es construeix la ciutat del futur”. El regidor ha reafirmat el compromís de tot l'equip de govern municipal a continuar treballant perquè la “accessibilitat total” siga “ensenya” de tots i cadascun dels barris de Benidorm.
Destacats