El Parc de la Sèquia Mare de Benidorm incorpora una zona d'acampada i multiaventura

El projecte inclou un edifici multifuncional que s'integrarà amb l'entorn per a crear un un actiu cultural i turístic que facilita el contacte amb la naturalesa

Guardar

Zona d'acampada i multiaventura al parc de la Sèquia Mare de Benidorm
Zona d'acampada i multiaventura al parc de la Sèquia Mare de Benidorm

La ciutat de Benidorm ha donat llum verda a un ambiciós projecte d'ampliació i renovació del Parc de la Sèquia Mare. Este espai de 60.883 metres quadrats oferirà una experiència de contacte directe amb la naturalesa a través d'una zona d'acampada i una àrea multiaventura. Així l'ha confirmat la Junta de Govern després d'aprovar el projecte bàsic amb un pressupost de 725.000 euros, una actuació que busca posar en valor els elements històrics de l'antic sistema del Reg Major de Polop, que proveïa d'aigua les zones d'horta cultivable del terme municipal de Benidorm.

El projecte inclou la construcció d'un edifici multifuncional que abastarà 955 metres quadrats —menys del 5% de la superfície total del parc—, i s'ha dissenyat amb una integració paisatgística avançada. L'edificació, que estarà parcialment soterrada, comptarà amb una coberta vegetal que no sols ajudarà a mantindre l'harmonia visual de l'entorn, sinó que també aportarà beneficis ecològics en mantindre l'aïllament tèrmic natural. Tal com ha avançant l'alcalde, Toni Pérez, en el seu interior es distribuiran vestuaris, condícies i una cuina exterior que facilitarà les activitats dels visitants.

Nou edifici al parc de la Sèquia Mare de Benidorm
Nou edifici al parc de la Sèquia Mare de Benidorm

L'actuació al Parc de la Sèquia Mare s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU, Mecanisme de Recuperació i Resiliència, establit pel Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, del 12 de febrer de 2021, Component 14, Inversió 1, Submesura 2, del PRTR, gestionat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Programa extraordinari de plans de sostenibilitat turística en destinacions 2022 i 2023.

Integració amb l'entorn

La nova infraestructura al Parc de la Sèquia Mare afig instal·lacions pràctiques i establix una àrea de jocs, així com una zona d'acampada de 2.626 metres quadrats. Un espai que s'integrarà amb el paisatge i que s'ha planificat perquè "respecte al màxim" la configuració natural i les senderes ja existents. Esta àrea oferirà la possibilitat d'acampar en un entorn que fomenta la desconnexió i el contacte amb la naturalesa sense afectar les rutes de senderisme ni les terrasses naturals del parc.

D'altra banda, la zona de multiaventura se situarà de manera estratègica per a estar pròxima a la zona d'acampada, encara que separada de manera que tots dos espais puguen coexistir sense interferències. Així, els visitants podran gaudir d'activitats recreatives sense que la tranquil·litat dels acampadors es veja alterada, promovent un ús equilibrat de l'espai.

Zona d'acampada i àrea multiaventura a la Sèquia Mare
Zona d'acampada i àrea multiaventura a la Sèquia Mare

En este sentit, el projecte de la Sèquia Mare cerca transformar l'àrea en un punt de referència per al turisme sostenible a Benidorm. La zona d'acampada i multiaventura es perfila com un nou eix estratègic, oferint una opció d'oci complementària a les tradicionals atraccions de la ciutat. L'aposta per un disseny respectuós amb l'entorn i la integració d'elements naturals convertix esta iniciativa en un exemple de desenvolupament turístic pensat per a coexistir en harmonia amb l'entorn natural i històric.

De fet, el parc té un valor històric significatiu, ja que alberga vestigis de l'antiga Sèquia Mare, part del sistema de Reg Major de Polop, que va proveir durant segles a les zones de cultiu de Benidorm. Amb la revaloració d'este espai, es pretén no sols protegir este llegat històric, sinó també donar-lo a conéixer al públic, proporcionant una alternativa d'oci i educació que enfortisca el vincle dels ciutadans i visitants amb la naturalesa i la història local.

Destacats