Les platges de Benidorm ja lluïxen els distintius de qualitat obtinguts després de superar les auditories més exigents

Els arenals revaliden la ‘S’ de Sostenibilitat, la ‘Q’ de Qualitat, el segell Safe Tourism i les banderes Qualitur i Ecoplatges

Guardar

Toni Pérez alça les banderes a les platges
Toni Pérez alça les banderes a les platges

Les platges de Benidorm lluïxen des de hui nombrosos distintius que certifiquen la seua qualitat i que han sigut obtinguts després de superar-se “les auditories més exigents” fetes per organismes externs com l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), la Generalitat Valenciana o l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor. L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, i la regidora de Platges, Mónica Gómez, han sigut els encarregats d'hissar estos distintius, al costat d'altres membres de la Corporació municipal, responsables de la concessionària de la gestió integral de les platges i usuaris d'estes. Unes banderes que, com ha destacat el primer edil, “confirmen la qualitat i sostenibilitat de les platges de Benidorm i de tots servicis que en elles es presten”.

Toni Pérez ha detallat que un any més les platges i cales de Benidorm han revalidat les banderes ‘Q’ de Qualitat, ‘S’ de Sostenibilitat i Safe Tourism, que anualment entrega l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, ICTE–. A elles que també se suma la bandera Qualitur, que concedix la Generalitat, a més de la bandera Ecoplayas, promoguda per ATEGRUS, l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient, per a reconéixer i distingir els arenals que destaquen per la seua política de qualitat mediambiental.

Igualment, a les platges de Llevant i Malament Pas enguany onejarà de nou la Bandera Blava, després que en 2023 l'Ajuntament de Benidorm no presentara la seua candidatura per a rebre estos distintius de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor. La regidora de Platges, Mónica Gómez, ha explicat que “enguany hem tornat a sol·licitar estes dos banderes blaves en Llevant i Malament Pas, on ja han finalitzat les actuacions que s'estaven executant l'any passat” i ha afegit que, per contra, “hem seguit sense optar en Ponent” a l'espera d'unes obres que s'executaran en els llavapeus.

Per part seua, l'alcalde ha destacat que tots estos distintius de qualitat “es referixen tant a la zona de bany i als arenals, com als servicis que es presten a les nostres platges, com el socorrisme, la neteja, les biblioplatges o els punts de platges accessibles”. Unes platges accessibles, ha agregat, que complixen al seu torn amb “l'exigent normativa ISO”, també de caràcter internacional, i que durant tot l'any permeten a les persones amb problemes de mobilitat gaudir de les platges de Benidorm i d'un bany segur en la mar.

Toni Pérez ha agregat que estes banderes són “el reconeixement al treball de tot un any per part dels servicis municipals i de la concessionària que gestiona les platges” per a oferir el millor espai i el millor servici; i ha incidit en els nivells d'acte exigència “permanent” de Benidorm en la cura i manteniment de les seues platges.

En este punt, ha recordat que “Benidorm és una de les poques ciutats i destins de costa amb laboratori municipal”, la qual cosa li permet controlar de formen constant la qualitat de l'aigua, de l'arena i dels llavapeus de les platges. Durant la temporada alta, des del laboratori es practiquen analítiques setmanals d'estos tres elements, que s'afigen als controls i auditories que realitzen altres organismes externs. Fora de la temporada alta, el laboratori municipal realitza estes mateixes analítiques cada dos setmanes.

Destacats