Calp llança tres mascletaes i un castell “aero-aquàtic” aquest cap de setmana

El municipi celebra de ple les seues Festes Patronals en honor a la Verge de les Neus amb un ampli programa d’activitats, música, pólvora i devoció

Guardar

Programacion Fiestas Calpe 2022
Programacion Fiestas Calpe 2022
La localitat costanera alacantina es troba sumida en les seues festes patronals en honor a la Verge de les Neus, unes festes que ja van començar dissabte passat 29 de juliol amb la tradicional Entrada de la Murta i conclouran el 13 d'agost amb la tradicional Cavalcada. Unes jornades que omplin de vida Calpe i que inauguren un segon cap de setmana amb una protagonista molt especial i volguda en tota la província: la pólvora. D'aquesta forma, els dies grans de Calp inauguren aquesta nit de divendres amb una mascletà nocturna que tindrà lloc a les 00 hores i a continuació actuarà l'Orquestra "La Tribu" en la Plaça Major. El dissabte 5 d'agost és el dia en què se celebra la festivitat de la Verge de les Neus, Patrona de Calp, aquest dia és un dels plats forts i començaran amb un tret de trons d'avís i donaran lloc a una cercavila de la Comissió de festes. A les 12 hores se celebrarà la Missa Major en honor a la Verge de les Neus, un moment de devoció i tradició poc abans de disparar una mascletà en la plaça Major, a les 14 hores.A les 20 hores tindrà lloc la Santa Missa i processó que discorrerà pel cor del municipi i que deixarà pas al famós Castell a la Mar, un increïble castell de focs artificials descrit com "aero-aquàtic" disparat des de l'espigó de la platja de l'Arenal-Bol a Calp i que es transforma en un espectacle sense precedents fonent-se amb el paisatge marí.El diumenge 6, podrem gaudir d'una última mascletà per a tancar el cap de setmana. La jornada festiva de San Salvador començarà amb l'habitual, "despertá", i seguirà amb el tradicional partit de pilota valenciana al carrer García Ortiz. A les 14 h serà la mascletà en la plaça Major. 

Programació Festes Calp per al cap de setmana 

Divendres, 4 de agost.Ofrena de flors08:00h - Despertà.10:30h - Despertà infantil, des de la Plaça dels Mariners fins el pàrquing del Petit.11:00h - Aqua-Jocs en el pàrquing del Petit (mercadet).13:00h - Volteig de Campanes.20:30h - Cercavila de la Comissió de Festes 2023 i recollida d'autoritats.A continuació Ofrena de Flores a La nostra Senyora la Verge de les Neus.00:00h - Mascletà nocturna.00:15h - Orquestra «La Tribu» en la Plaça Major.Dissabte, 5 d'agost. Dia de La Verge de les Neus08:00h - Volteig de campanes i bombardeig aeri en honor a La nostra Senyora la Verge de les Neus.08:30h - Santa Missa.11:00h - Cercavila de la Comissió de Festes 2023 i recollida d'autoritats.12:00h - Missa Major en honor a La nostra Senyora la Verge de les Neus.14:00h – Mascletà en la Plaça Major. En acabar s'oferirà un vi d'honor popular en el Carrer García Ortiz.20:00h - Santa Missa. A continuació, Solemne Processó en honor a La nostra Senyora la Verge de les Neus.23:55h - Castell a la mar (organitza la Regidoria de Festes).00:30h - Orquestra «Nexus» en la Plaça Major.Diumenge, 6 d'agost. San Salvador08:00h - Despertà.10:30h - Tradicional partida de Pilota Valenciana.14:00h - Mascletà en la Plaça Major. En acabar s'oferirà un vi d'honor popular en el Carrer García Ortiz.19:30h - Cercavila de la Comissió de Festes 2023 i recollida d'autoritats.20:00h - Santa Missa en l'Ermita de San Salvador. En finalitzar s'oferirà un vi d'honor popular al Parc de l'Ermita.
Destacats