Descendixen les incidències ateses per la Policia Local d'Elda durant els Moros i Cristians

El dispositiu de seguretat ha comptat amb una mitjana diària de 67 agents, que han comptat amb el suport d'efectius de la Policia Nacional i de Protecció Civil, intervenint en un total de 230 actuacions

Guardar

Agents de la Policia Local d'Elda
Agents de la Policia Local d'Elda

El nombre d'incidències ateses per la Policia Local d'Elda durant els cinc dies de celebració de les festes de Moros i Cristians ha descendit un 20,6% respecte a l'any 2023, segons les dades del balanç realitzat per la Regidoria de Seguretat Ciutadana.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Sellés, ha explicat que "durant el període de festes hem comptat amb una mitjana diària de 67 agents de la Policia Local, que han atés un total de 230 incidències i han garantit la seguretat i el normal desenvolupament dels 18 actes festers programats". L'Ajuntament recorda que la Policia Local d'Elda ha prestat servici tant en cotxes patrulla i amb motocicleta com a peu, comptant a més amb el suport de la unitat de drons en els actes amb major afluència de públic.

L'edil ha destacat que s'ha comptat amb "el reforç de la Policia Nacional durant l'Entrada de Bandes i també el servici realitzat
cada nit en el centre de la ciutat, zona on es concentren el major número de cuartelillos. A més, l'Agrupació Local de Protecció Civil, reforçada amb voluntaris d'altres poblacions, ha col·laborat per a garantir la seguretat i el desenvolupament normal de tots els actes".

El dia amb major nombre d'incidents registrats correspon al dissabte, amb 41 incidències, malgrat l'episodi de pluja que va tindre lloc a la nit i que va reduir la presència de públic als carrers. L'Ajuntament apunta en un comunicat que eixe dia es celebra el Cuartelillo Municipal en el qual es dona cita públic arribat d'altres municipis.

En el descens general de les incidències, que pràcticament s'han concentrat en la zona centre de la ciutat, ha influït la baixada en el
nombre d'actuacions per problemes provocats pels cuartelillos, relacionats sobretot amb l'elevat volum de la música, els talls de carrers i la instal·lació de tendals. La xifra de servicis prestats per la Policia Local per estes situacions ha passat dels 22 de l'any passat als 18 d'este. Cal recordar que l'any 2022 van ser 37 intervencions en cuartelillos.

La Policia Local ha realitzat un total de 59 servicis assistencials a persones, la majoria d'elles a persones que es trobaven sota els efectes de l'alcohol. Els agents han intervingut durant estos cinc dies en un total de 12 renyines, encara que tots van ser incidents lleus.

El nombre d'accidents de trànsit ha experimentat un ascens, ja que s'ha passat de cinc en 2023 a 9 en 2024. D'ells, només en un es va instruir atestat per delicte contra la seguretat viària. Igualment, amb antelació a l'inici de les desfilades en el qual participaven vehicles o carrosses motoritzades, es va sotmetre a control d'alcoholèmia a tots els conductors, donant resultat negatiu tots ells.

Jesús Sellés ha destacat "a gran labor que han realitzat i la professionalitat de tots els agents de la Policia Local d'Elda que han estat operatius durant les festes. Per descomptat, també vull agrair la labor dels efectius de Policia Nacional de la Comissaria d'Elda-Petrer, així com als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, tant d'Elda com d'altres localitats. Finalment, vull posar en valor la dedicació dels membres de la Junta Central de Moros i Cristians, que han atés en tot moment les indicacions en matèria de seguretat".

Jesús Sellés també ha destacat "el civisme, la paciència i el bon comportament en general de tots els veïns d'Elda durant estos dies de festes, que com demostren any rere any presenten un gran respecte a la festa i als quals treballen en ella".

Arxivat a:

Destacats