Així serà la nova seu de la Policia Local d'Elda

El nou edifici se situarà en el mateix emplaçament que l'actual i serà emblemàtic pel seu disseny i per la seua eficiència energètica

Guardar

Nova seu de la Policia Local d'Elda
Nova seu de la Policia Local d'Elda

L'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, ha anunciat hui que la Policia Local comptarà amb un edifici de nova construcció que substituirà a l'immoble en el qual actualment té la seua seu. El regidor eldense ha estat acompanyat pel regidor d'Espai Públic i Inversions, José Antonio Amat; el comissari principal de la Policia Local, Francisco Cazorla, i l'arquitecte Antonio Marí, que ha sigut l'encarregat de dissenyar el nou edifici.

Rubén Alfaro ha destacat que "el principal objectiu d'este important projecte és dotar a la nostra Policia Local d'unes instal·lacions modernes i funcionals que permeten millorar l'eficiència operativa i la qualitat del servici que s'oferix als veïns i veïnes d'Elda. Es tracta d'un nou edifici dissenyat per a respondre a les necessitats actuals i futures, proporcionant un entorn de treball adequat i més ben equipat per als nostres agents".

L'alcalde ha explicat que "estem davant una de les inversions més importants que es duran a terme en l'actual mandat a la ciutat i suposa un pas avant en el nostre compromís amb la seguretat i el benestar de tots els ciutadans. I la seua importància radica no sols en el pressupost amb el qual compta el projecte, també en el fet que permetrà dotar a la nostra Policia Local d'un edifici modern, accessible, sostenible i, a més, arquitectònicament emblemàtic".

Cal recordar que l'actual immoble, que és la seu de la Policia Local des de 2001, va acollir en el seu moment el Col·legi Sempere i Guarinos, posat en marxa a la fi dels anys setanta, per la qual cosa l'edifici té ja més de 45 anys.
Els treballs compten amb un pressupost de 2,5 milions d'euros i inclouen la construcció del nou edifici i les obres d'urbanització de la parcel·la. A esta xifra cal afegir el cost de la demolició d'una part de l'actual immoble, ja que la part de l'edifici de construcció més recent es mantindrà.

Les noves instal·lacions permetran equipar a la Policia Local amb l'última tecnologia en matèria de seguretat i de comunicacions, assegurant una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol emergència. L'edifici comptarà amb diferents espais i sales, entre elles una àmplia sala de reunions per a 150 persones, així com oficines adequades per al treball diari, dissenyades per a millorar la comoditat i productivitat dels agents i també l'atenció ciutadana.

Rubén Alfaro ha explicat que "el nou edifici suposarà també un avanç en el nostre compromís amb el medi ambient, ja que comptarà amb sistemes d'eficiència energètica i materials sostenibles que reduiran l'impacte ambiental i la petjada de carboni. Seran unes instal·lacions energèticament eficients amb classificació de classe A gràcies a un sistema d'aerotèrmia que combina màquines d'aire fred i calent i estarà dotat de panells solars en la coberta".

Igualment, totes les instal·lacions estaran dissenyades per a ser accessibles a persones amb mobilitat reduïda, garantint d'esta manera la inclusió i l'accés universal. L'edifici comprén planta baixa i dos altures, realitzant-se l'accés per la planta intermèdia des del Passeig de la Mora, on se situarà una rampa per als vianants.

L'alcalde d'Elda ha explicat que "el termini d'execució serà d'entre 9 i 12 mesos una vegada s'haja completat el procés de licitació i adjudicació dels treballs. A nivell tècnic, l'obstacle més important és la presència de terra argilenca en les capes subterrànies, però Antonio l'ha solucionat amb una fonamentació sobre pilons".

Per part seua, Antonio Marí ha explicat que "el nou edifici, que tindrà una superfície de 1.500 metres quadrats, s'ha dissenyat en funció a unes necessitats que hem conegut a través de la mateixa Policia Local. L'objectiu és que siga un edifici a mesura dels agents i també dels ciutadans".

L'arquitecte ha explicat que "les dificultats tècniques són superables, però comporten la utilització d'un sistema de construcció més costós, però que garantix la durabilitat de l'edifici, que és molt modular i compacte. Per això, l'estructura és prefabricada industrialitzada, tant pilars com bigues, forjats i panells interiors, i es podrà anar instal·lant a mesura que avancen les obres en altres dependències de la seu". Antonio Marí ha conclòs que "les premisses eren fer un edifici sense petjada de carboni, versàtil i que es podrà ampliar o utilitzar per a altres fins en un futur amb molta facilitat, ja que els seus mòduls són desmuntables".

Per part seua, Francisco Cazorla ha explicat que "des que es va plantejar la renovació de les instal·lacions, hem estat en contacte amb l'arquitecte perquè el disseny fora el més operatiu possible i també el més accessible possible per al públic en general. La primera planta es destinarà a tot l'operatiu de la Policia, la segona planta se situarà a nivell de carrer i albergarà l'atenció al ciutadà i la part administrativa, atestats i comunicacions i en la segona planta se situaran els despatxos, les oficines de Viogen i de l'Agent Tutor i una sala de reunions".

Destacats