Els autobusos d'Elx permetran pagar amb targeta o amb el mòbil a partir de setembre

S’invertirà 1,8 milions d’euros a renovar els autobusos que tindran un nou sistema d’informació oral per a persones amb discapacitat visual

Els autobusos d'Elx permetran pagar amb targeta o amb el mòbil a partir de setembre
23/03/2023 -

La digitalització en les formes de pagament arriba també al transport públic de la ciutat d’Elx. La Regidoria de Mobilitat del consistori ha iniciat ja el procés perquè es puga pagar amb targeta o mitjançant un dispositiu mòbil en els autobusos municipals.

Així, es renovarà el sistema de ticketing i les validadoras que hi ha a l’interior dels autobusos perquè les persones usuàries d’aquest servei puguen realitzar el pagament amb targeta o amb les aplicacions de pagament instal·lades en el mòbil. A més, també s’instal·laran sistemes d’informació oral dirigits a les persones que tenen una discapacitat visual.

Els treballs de renovació en els autobusos es duran a terme durant els mesos d’estiu aprofitant la menor afluència de persones i el sistema entrarà en funcionament a partir del mes de setembre. En total, l’Ajuntament d’Elx invertirà 1,8 milions d’euros a renovar i digitalitzar els autobusos públics de la ciutat i el 90% de la inversió serà finançada amb els fons europeus Next Generation.

Els futurs autobusos també comptaran amb sistemes de seguretat i cambres a bord, la plataforma solució CLOUD i una aplicació mòbil a través de la que la ciutadania podrà consultar tota la informació relacionada amb els recorreguts, realitzar parades sota demanda o comprar bitllets que es validaran mitjançant un codi QR.

Així mateix, es renovarà el Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), al qual tots els autobusos estaran connectats i que proporcionarà informació continuada del posicionament dels vehicles a través de GPS, permetent a més la comunicació en temps real amb el conductor.

Aquestes actuacions se sumen a la incorporació dels autobusos 100% elèctrics i a les iniciatives que s’estan desenvolupant a la ciutat per a donar-li protagonisme al transport públic com els carrils bus, les plataformes úniques o la bonificació del 50% dels bons que el que busquen és reduir les emissions contaminants.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × one =