Elx

Comença la reforma del restaurant del Parc Municipal d'Elx

El nou espai serà una realitat en 2025 després de més de sis anys tancat al públic

Guardar

Obras del restaurante del Parque Municipal
Obras del restaurante del Parque Municipal

L'alcalde Pablo Ruz i membres del govern municipal han acudit este dimecres a l'acte de firma de replanteig que suposa l'inici de les obres de restauració i posada en valor del restaurant del Parc Municipal, tancat al públic des de l'any 2018 i que serà una realitat en 2025. “Podem dir que hui és un dia històric perquè després de quasi 7 anys comencen les obres d'este lloc emblemàtic i estimat pels il·licitans, escenari de grans celebracions durant els últims 60 anys”, ha assegurat l'alcalde, qui ha agraït la “valentia” dels promotors per emprendre este projecte i “recuperar este lloc que arriba al cor dels il·licitans”.

També s'ha referit a la labor de l'arquitecte Diego Castaño i de l'àrea de l'Urbanisme. “No ha sigut fàcil, però en arribar a este govern ens vam posar a la feina per a desembossar este projecte, convocar el Patronat de Palmerar i la comissió tècnica i en pocs mesos atorguem la llicència d'obres per a poder arrancar ja els treballs. Este és un gest del nivell d'intensitat que li dona el govern municipal a les coses. Desembossar, avançar i promoure perquè el parc municipal torne a ser el que sempre va ser”.

En este sentit, Ruz ha afirmat que “recuperar usos ací també és defendre el palmerar” i ha advocat una vegada més per la necessària reforma de la Llei del Palmerar. “Blindatge, cura i protecció dels horts, del nostre palmerar, però sense obstruir el desenvolupament urbanístic de la ciutat”.

La reforma integral es realitzarà a l'interior de l'espai i la substitució de la fusteria exterior, que es troba en mal estat. A més, la intervenció no suposa l'ampliació dels metres quadres existents, ni s'alterarà la volumetria de l'edifici actual.

L'edifici consta d'una planta baixa, on es mantindran dos salons per a esdeveniments i un tercer per a ús diari del restaurant. La cuina se situarà en el mateix lloc i els banys es modifiquen per a donar servici a tots els salons i complir amb la normativa. Per part seua, en el soterrani se situaran vestuaris i lavabos de servici, el magatzem i sala d'espectacles per a espectadors asseguts.

L'accés principal a l'edifici es realitza per la façana este, encara que hi ha accessos en totes les seues façanes. El restaurant comptarà amb una carta basada en la dieta mediterrània i la gastronomia il·licitana i la inversió és superior al milió d'euros.

L'arquitecte encarregat de projecte, Diego Castaño, ha destacat la importància de conservació i posada en valor d'este espai, amb el “respecte màxim a l'entorn a l'entorn i a l'edifici en qüestió de Patrimoni i recuperar la tradicional cúpula del menjador”. Així mateix, s'ha referit a la voluntat pública i privada per a tirar avant este projecte.

El mes de desembre passat la Junta Gestora del Palmerar va aprovar l'estudi d'integració paisatgística, la documentació necessària per a poder enviar la llicència a la Conselleria de Cultura, qui va emetre al febrer l'informe favorable des del punt de vista arquitectònic i arqueològic. Posteriorment va passar de nou per Junta Gestora per a l'aprovació del projecte d'execució d'obres i la Junta de Govern va atorgar la llicència d'obres a la fi de passat mes d'abril.

Destacats