Elx

El Festival Diversa arriba a Elx amb diverses activitats gratuïtes des d'este divendres

La programació d'esta edició, que s'estén fins al diumenge 16 de juny, inclou el concert de l'artista Judeline i la recuperació de la tradicional Gimcana LGTBI+

Guardar

festival diversa
festival diversa
El Festival Diversa s'ha convertit en un referent a la província d'Alacant. Des de la seua creació l'any 2009, este esdeveniment reunix milers de persones amb diferents activitats que es fonamenten en l'educació contra la LGTBI-fòbia, memòria i discapacitat LGTBI+. El festival arriba a Elx este divendres 7 de juny i es prologarà fins el pròxim diumenge 16 amb una programació que inclou diverses actuacions, propostes lúdiques i taules de divulgació.Les regidories de Cultura, Acció Social i Joventut de l'Ajuntament d'Elx col·laboren en una nova edició del Festival Diversa, el lema del qual este 2024 és 'Educació, drets i pau. Orgull que transforma'. L'esdeveniment tindrà lloc en quatre espais culturals i públics de la ciutat il·licitana com a L'Escorxador, Las Clarisas, el Parc Municipal i el Centre de Congressos.L'edil de Cultura, Irene Ruiz, ha assenyalat que este festival "té l'objectiu d'abastar el tema LGTBI+ des de la cultura i el debat de manera que sume i sapiem la seua realitat". També ha agraït la implicació de la Generalitat Valenciana en la programació de Diversa impulsada pel Contracte Programa de la Conselleria de Servicis Públics i Igualtat.

La programació, al detall

El divendres 7 començarà el festival amb una taula redona en L'Espai Escènic, de L'Escorxador amb el tema ' Educació contra la LGTBlfobia' que comptarà amb la participació de Visi González, experta en protocol educatiu en cas de LGTBlfobia, David Armenteros, responsable del grup d'Educació de FELTGB; i ÁIvaro Jiménez, activista LGTBIPOL, moderat per Víctor Sánchez de l'equip Diversa.A més, el dissabte 15 es recuperarà la tradicional Gimcana LGTBI+ que tindrà la seua arrancada a la porta principal del Parc Municipal, i eixa mateixa nit serà el pregó oficial al costat del concert de Judeline i el dj set de Cascales.Tal com revelen tant l'Ajuntament com la mateixa organització, la majoria de les activitats són gratuïtes. No obstant això, altres propostes sí que s'haurà d'accedir mitjançant la compra d'una entrada com l'espectacle Allibera't, que ja té el 90% d'entrades venudes i el xou sobre discapacitat d'Enrique Bernabéu i el monòleg de Sil de Castro, per un preu de tres euros. D'altra banda, el concert de Judeline al costat del dj set de Cascales, també serà necessari adquirir una entrada per un valor de cinc euros.
Destacats