Elx

Elx inicia les obres de renovació de clavegueram en el carrer Antonio Machado

L'actuació pretén millorar l'estat de la xarxa subterrània i evitar possibles danys com a enfonsaments de la via pública

Guardar

Obres en el clavegueram d'Elx
Obres en el clavegueram d'Elx

Aigües d’Elx ha començat els treballs per a donar solució al mal estat de la xarxa de clavegueram del carrer Antonio Machado, entre els carrers Antonio Pascual Quiles i Capità Baltasar Tristany. Una actuació que s'inclou dins de les obres del fons de renovació de clavegueram de l'empresa mixta per un import de 376.137 euros i un termini d'execució de 14 setmanes.

Tal com ha explicat el regidor de l'àrea, Juan de Dios Navarro, els treballs es duen a terme amb l'objectiu de posar fi al mal estat en el qual es troba el clavegueram a conseqüència de l'envelliment de tota la xarxa de formigó. Gràcies a la renovació, es podrà evitar enfonsaments de la via pública i humitats en els soterranis i a més millorarà la capacitat hidràulica duplicant la capacitat d'evacuació d'aigües pluvials de la zona. Així mateix, el col·lector se situarà davall de la calçada en lloc de davall de les voreres com ocorre actualment.

Amb el canvi s'evitaran els danys ocasionats per les arrels dels arbres o els problemes que s'ocasionen en coexistir altres servicis sota les voreres com és el cas de la xarxa de fibra, energia, gas o aigua. En la primera de les tres fases de les obres es construirà un nou col·lector principal de 159 metres de longitud i diversos ramals laterals amb canonades de formigó armat i PVC. Les rases tindran entre 2,36 i 3,96 metres de profunditat, i fins a 2,35 metres d'ample.

Des d'Aigües d’Elx s'ha planificat al costat de la Policia Local perquè les restriccions al trànsit siguen les mínimes i imprescindibles. En este sentit l'àrea de treball es delimitarà a una sola poma perquè l'afectació al trànsit de vehicles es limite a un sol encreuament. Les obres començaran en el tram del carrer Antonio Machado amb carrer Baltasar Tristany i carrer Gaspar Ortiz. En este encreuament s'habilitarà accessos especials per a la gasolinera, el pàrquing i el supermercat des de la Plaça de Crevillent.

La previsió és que la duració de les obres siga de 5 setmanes per cadascuna de les tres fases. A més, l'actuació de renovació i sanejament també inclou la reposició de 2.167 metres quadrats de calçada i els servicis, senyals i mobiliari urbà afectats.

Destacats