Elx

Elx instal·larà tendals en els principals carrers comercials en 2025

El pla també inclou la col·locació de zones d'ombra en parcs i escoles infantils municipals de cara als pròxims mesos

Guardar

Tendals instal·lats en un carrer
Tendals instal·lats en un carrer

La calor és un dels principals enemics durant els mesos d'estiu a la província d'Alacant. Les altes temperatures durant les hores centrals del dia en els llocs amb falta d'ombra convertixen a les ciutats en zones intransitables. És per això que l'Ajuntament d'Elx ha anunciat que de cara al pròxim any 2025 instal·larà tendals en alguns dels principals carrers comercials de la localitat il·licitana. En este sentit, la iniciativa pretén ampliar l'ombra per a “augmentar el benestar de la població, dinamitzar el turisme i impulsar l'activitat econòmica”.

Tal com ha avançat l'edil de Servicis Públics, Claudio Guilabert, el procediment de contractació s'iniciarà en els pròxims mesos i estos tendals que busquen reduir la sensació tèrmica a Elx s'instal·laran als carrers Corredora, Hospital, Solars i Bisbe. Així, la ciutat il·licitana seguirà l'estil que des de fa alguns anys ja han adaptat altres grans urbs com Múrcia, Granada, Sevilla o Màlaga. En total, el projecte preveu prop de 2.000 metres quadrats d'ombra i una inversió de 297.000 euros finançats amb els fons Next Generation.

El consistori informa en un comunicat que estes zones d'ombra seran una realitat als carrers des de l'1 de maig al 29 d'octubre. Així mateix, matisen que “la col·locació s'ha prorrogat al pròxim any degut “a la complexitat del projecte”, ja que han d'anar ancorats a les façanes dels edificis, encara que, segons sosté Guilabert, això “no dificultarà la visió dels veïns d'estos immobles”. Es tracta de tendals microperforats i ignífugs, amb colors neutres a l'estil dels ja existents en el Passeig de l'Estació o el de Plaça de Baix.

Al seu torn, ja està prevista en el full de ruta l'increment de les ombres naturals amb la plantació d'arbratge, així com una segona fase amb la intenció d'ampliar la col·locació de tendals en altres carrers amb activitat comercial com el Passeig Nit de l’Albà, Olegario Domarco Seller, Capità Antonio Mena o les pedanies d'Arenals del Sol i L'Altet. En este sentit, esta partida seria amb càrrec al pressupost municipal de 2025.

Iniciativa extensible a parcs i zones escolars

Este pla d'ombra també arribarà a les escoles infantils municipals amb la col·locació de tendals vela en Don Juliol i Don Honorio. S'atén així una reivindicació de la comunitat educativa per a “millorar el benestar dels més xicotets”. Al mateix temps, la iniciativa també es pretén extrapolar als parcs infantils. D'esta manera, ja es treballa en un plec de condicions per a zones d'ombra al parc de Filet de Fora al costat del Centre de Congressos, el parc infantil Porfirio Pascual, el parc dels Algeps, plaça Antonio Bru, jardí d'Andalusia i els jocs infantils de l'Hort de la Cuerna.

Destacats