Elx

Elx prepara un ampli dispositiu amb més de 50 efectius a les platges este estiu

L'alcalde Pablo Ruz destaca “el treball exemplar dels agents i la seua vocació permanent de servici als ciutadans”

Guardar

Dispositiu de seguretat a les platges d'Elx
Dispositiu de seguretat a les platges d'Elx

Un total de 46 agents de la Policia Local d'Elx i 6 de Mobilitat Urbana vetlaran per la seguretat dels 9 quilòmetres de platja que té el terme municipal d'Elx durant els mesos de juliol, agost i mitat de setembre, de dilluns a diumenge, en horari de 9h a 19 hores. L'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, al costat de la regidora de Turisme, Irene Ruiz, han visitat este matí la platja d'Arenals del Sol on s'ha presentat el dispositiu de seguretat en tot el litoral il·licità durant la temporada d'estiu.

El dispositiu ‘Platges Segures 2024’ està ja actiu a les platges de l'Altet, Arenals del Sol, el Carabassí, el Pinet, La Marina i El rebrioix amb el principal objectiu de garantir la seguretat i especialment previndre actes delictius o incívics, dotar d'informació actualitzada als usuaris sobre l'estat de les platges i per a previndre incendis forestals en els paratges protegits pròxims.

Ruz ha agraït la “labor immensa de la Policia Local d'Elx i la implicació de tots els agents. Fan un treball exemplar, sustentat en una vocació permanent de servici”. L'alcalde ha assenyalat que a través d'este dispositiu es tracta de “generar certitud i seguretat, alhora que s'oferix un servici complet a il·licitans i turistes en matèria de socorrisme i salvament, manteniment de platges i neteja”.

Este dispositiu està format per la Unitat Marítima i Atenció Turística (GRUMAT) amb un inspector, dos oficials i 17 agents que fan tasques de vigilància a peu o amb bicicleta per l'arena. A més, eixa vigilància també es realitza a través de l'embarcació a uns 200 metres de la riba. La Unitat de Mitjans Aeris (UMAE), realitza un suport per l'aire de control d'aforaments a les platges per a evitar massificacions, recapta informació sobre l'estat de les aigües o duu a terme rescats marítims. En total esta unitat consta d'un oficial i un agent.

El alcalde Pablo Ruz conversa con uno de los agentes
L'alcalde Pablo Ruz conversa amb un dels agents

Així mateix, el dispositiu compta a més amb dos guies canins i 22 agents de la Unitat Territorial de Policia Comunitària. Efectius que se sumen als ja actius des del passat 1 de juny com els dels servicis de salvament, socorrisme i neteja.

L'alcalde, acompanyat per l'Intendent de la Policia Local d'Elx, César Zaragoza, han destacat que la labor de la GRUMAT ha suposat una reducció del 50% en els incidents de seguretat i la comissió d'infraccions administratives i penals com a consum d'alcohol, venda ambulant o pràctica d'esports nàutics dins de la zona de bany.

El alcalde y la edil de turismo saludan a los agentes en las playas
L'alcalde i l'edil de turisme saluden als agents en les platges

Ruz també ha posat en valor la posada en marxa de la Mesa de Coordinació de Platges, una nova ferramenta amb la qual consensuar la presa de decisions que afecten l'accessibilitat, sostenibilitat, gaudi i seguretat del litoral. A més de la novetat de l'abalisament de les platges durant tot l'any.

Així mateix, l'intendent de la Policia Local ha demanat la col·laboració ciutadana per a aconseguir una nit de Sant Joan tranquil·la. “Convidem que acudisquen a les platges però sense encendre fogueres, per normativa i per tractar-se d'una zona d'especial protecció mediambiental”.

Destacats