Elx

Elx projecta 5 nous blocs i 373 vivendes per a concloure la rehabilitació del barri de San Antón

L'Ajuntament sol·licita finançament al Ministeri per a acabar la regeneració del barri

Guardar

Reunió entre l'alcalde d'Elx i el Secretari d'Estat d'Habitatge
Reunió entre l'alcalde d'Elx i el Secretari d'Estat d'Habitatge

L'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, acompanyat del Vicealcalde i regidor d'Estratègia Municipal, Francisco Soler, a més del gerent de PIMESA, Antonio Martínez van mantindre ahir a la vesprada una reunió de treball a Madrid amb el Secretari d'Estat de Vivenda, Francisco David Lucas i el director general de Vivenda i Sòl, Francisco Javier Martín, en la seu del Ministeri de la Vivenda i Agenda Urbana.

L'objectiu de la reunió era el d'avançar en la fase pendent de rehabilitació del barri de San Antón. Amb la finalització de l'últim edifici conclou la primera fase. Ara, l'Ajuntament d'Elx vol iniciar els tràmits per a iniciar la segona fase, que contempla la construcció de 5 nous blocs d'edificis amb un total de 373 vivendes.

Ruz considera que “la predisposició del Ministeri de Vivenda és molt bona. Ara el nostre treball és posar d'acord a la Generalitat valenciana, al Ministeri i a l'Ajuntament per a finançar les dos terceres parts que ens queden. El barri de San Antón, promogut per l'Ajuntament i PIMESA és una referència en tota Espanya. Un barri nou que és un model. Està reunió ha de ser l'inici per a arribar a un nou conveni per a concloure la reconstrucció definitiva del barri. El primer conveni es va firmar en 2014 i ara, hem d'arribar a un nou. Estem molt contents amb la reunió i este és el camí, hem de continuar avançant”.

En les 2 primeres fases s'han construït 4 blocs d'edificis amb 339 vivendes amb una inversió total de 22,7 milions d'euros finançada per Generalitat, Ministeri de la Vivenda, Ajuntament d'Elx i els veïns que s'han traslladat als nous pisos.

El projecte de l'Ajuntament d'Elx contempla una nova fase a executar entre 2024 i 2028 amb la construcció de 5 nous blocs en San Antón i un total de 373 vivendes, i una inversió total aproximada de 38,6 milions d'euros.

Destacats