Elx

Elx se suma a la defensa dels drets LGTBIQ+

La bandera de l'Arc de Sant Martí s'ha desplegat en la balconada lateral de la façana de l'Ajuntament

Guardar

Lectura del manifest LGTBIQ+ en l'Ajuntament d'Elx
Lectura del manifest LGTBIQ+ en l'Ajuntament d'Elx

L'Ajuntament d'Elx ha mostrat el seu compromís amb les persones LGTBIQ+ en la defensa dels seus drets i llibertats i en pro d'una societat més justa i respectuosa amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, que se celebra aquest 28 de juny.

La jornada ha començat amb el desplegament de la bandera de l'Arc de Sant Martí en la balconada lateral de la façana de l'Ajuntament i en la rotonda de la Ciutat Esportiva, a l'entrada de la ciutat.

Posteriorment, el Saló de Plens ha acollit la lectura del manifest elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per part dels representants polítics. "Creiem fermament en la igualtat i el respecte per a totes les persones, independentment de la seua orientació sexual".

En el text s'ha destacat la importància de "reconéixer i condemnar les polítiques discriminatòries que persisteixen en alguns països. Unes polítiques que no solament perpetuen la discriminació i la violència, sinó que també representen una violació flagrant dels drets humans". Así, han indicat que és necessari seguir treballant cap a un futur on totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, sexe o expressió de la identitat, puguen viure amb dignitat, respecte i llibertat".

Des de l'Ajuntament d'Elx, juntament amb la resta de municipis de la FEMP manifesten el "compromís amb la igualtat i la justícia per a totes les persones, defensant els drets i la igualtat de la comunitat LGTBIQ+ en les nostres institucions i en l'àmbit dels nostres pobles i ciutats". A més de "posar fre als discursos d'odi contra el col·lectiu LGTBIQ+ en qualsevol àmbit que legitimen i fomenten les discriminacions i les agressions".

En aquest sentit, l'edil d'Acció Social, Celia Llastra, ha assenyalat que l'any 2023 els delictes d'odi van aconseguir la xifra de 1.606, la qual cosa suposa un augment del 33,1 % pel que fa al 2022. "Hem de promoure l'educació en diversitat de manera generalitzada per a deixar arrere l'odi, les agressions, la por i la intolerància". Al mateix temps, s'aposta per treballar "des de l'àmbit local per a educar i sensibilitzar a la nostra comunitat sobre els temes relacionats amb l'orientació sexual, per a aconseguir que cada persona siga respectada per igual en la nostra societat".

Destacats