Elx

Així pots participar en 'La Carretilà 2024' d'Elx

Més de 60.000 carretons es dispararan en una nit màgica en la zona delimitada per a això en l'Hort del Monjo

Guardar

Carretillà d'Elx
Carretillà d'Elx

La ciutat d'Elx comença a albirar en l'horitzó les esperades Festes Patronals, que començaran el pròxim 7 d'agost. Entre el seu variat programa d'actes i esdeveniments festers, en els quals la pólvora adquirix un protagonisme fonamental, un dels més destacats en la tradicional 'La Carretillà'. Este espectacle únic tornarà a omplir de llum, màgia i coets la nit il·licitana del 13 al 14 d'agost.

Així, l'Ajuntament i l'Associació de Carretilleros d'Elx (ACTE) han presentat 'La Carretillà 2024' que, com en anys anteriors, començarà a la 1 de la matinada en l'espai fitat per a este esdeveniment pirotècnic únic en l'Hort del Monjo. En este sentit, la regidora de Festejos, Inma Mora, ha assenyalat en la presentació que "es tracta d'una cosa que portem tots els il·licitans en el nostre ADN com és l'olor a pólvora". A més, l'edil ha anunciat que en la zona destinada per a 'La Carretillà', es tiraran més de 60.000 carretons al cel i el carrer en "esta nit que es convertix en dia gràcies als quilos de pólvora que llancem en honor a la nostra patrona, La Verge de l'Asunción".

Per la seua banda, el president de l'Associació de Carretilleros, Jaime Sánchez, ha agraït a l'Ajuntament d'Elx i a la Policia Local la seua col·laboració amb este tradició tan il·licitana de la qual "des de 2013 va prendre el testimoni esta associació perquè l'anomenada 'guerra de carretons' es convertira en una festa com la qual ara celebrem".

La Carretillà de 2023 en Elche
El Carretó̀ de 2023 a Elx

Com participar

Malgrat ser un dels actes festers més esperats i màgics de les festes d'Elx, no tothom pot participar en 'La Carretillà'. És un esdeveniment amb certa perillositat en la qual és necessari conéixer elements fonamentals de control i seguretat per a poder endinsar-se entre les més de 60.000 carretons que es dispararan en la matinada del 13 al 14 d'agost. Per a això, el consistori recorda en un comunicat que és obligatori dur a terme un curs, que tindrà lloc el pròxim 20 de juliol a les 10 hores en el Centre Polivalent de Carrús. Este curs tindrà una durada aproximada de dues hores i qui desitge realitzar-ho haurà d'inscriure's a través d'este enllaç.

El Carretillero d'Honor, l'encarregat de prendre la metxa que donarà inici a la festa de 'La Carretillà', serà el periodista esportiu, Pepe Morago, qui ha assegurat estar "preparat per a assumir este bonic repte, espere prendre bé la metxa en este nit tan màgica, en esta tradició tan il·licitana". A més, ha animat a tots a participar i a fer un ús responsable de la pólvora, "perquè tots puguem gaudir de les festes amb respecte".

Arxivat a:

Destacats