Elx

Els servicis de neteja arrepleguen 6 tones de residus de les platges d'Elx després de la nit de Sant Joan

Més d'una trentena d'operaris integren el dispositiu extraordinari de neteja, que també ha comptat amb maquinària, tot terrenys i material auxiliar de suport

Guardar

Dispositiu de neteja a les platges d'Elx
Dispositiu de neteja a les platges d'Elx

Més d'una trentena d'operaris han integrat el dispositiu extraordinari de neteja del litoral il·licità amb motiu de la nit de Sant Joan. Un dispositiu en el qual s'han arreplegat al voltant de 6 tones de residus i que ha comptat amb diferents equips entre màquines neta platges, bolquets, camions cisterna, baldadores i escombradores, a més de tot terrenys i material auxiliar de suport. Al mateix temps s'han reforçat durant tota la nit els contenidors disponibles.

L'actuació va donar principi a l'alba, al voltant de les 5 de la matinada, en coordinació amb la Policia Local d'Elx perquè les platges de tot el litoral il·licità i el seu entorn pogueren recuperar la seua imatge habitual com més prompte millor i els banyistes gaudir-les des de primera hora.

D'esta manera, en menys de 3 hores els treballs de neteja de l'arena ja havien finalitzat i al llarg del matí seguiran per la pedania d'Arenals del Sol.

Elx ha mantingut enguany la prohibició d'encendre fogueres durant la nit de Sant Joan a les platges i en tot el litoral marítim per raons de seguretat ciutadana, prevenció d'incendis i conservació mediambiental de les platges.

Dispositiu especial de seguretat

Pel que respecta al dispositiu especial de seguretat ciutadana i de trànsit establit per la Policia Local d'Elx amb motiu de la nit de Sant Joan va discórrer, segons el que es preveu, amb relativa tranquil·litat, sense produir-se grans aglomeracions a les platges, encara que es van detectar alguns intents de realitzar fogueres, que van ser avortats i proposats per a sanció.

Des de la vesprada de diumenge, es van establir nombrosos dispositius policials de control en diversos punts del municipi, principalment en les zones de La Marina, Balsares, Arenals i Clot de Galvany amb el principal objectiu de garantir la normalitat en el transcurs de la tradicional nit de Sant Joan.

Recollida d'estris en la nit de Sant Joan d'Elx
Recollida d'estris en la nit de Sant Joan d'Elx

En concret, des de les 18.00 hores del diumenge fins a les 07.00 d'este dilluns els efectius de la Policia Local d'Elx distribuïts en els diferents punts establits per al control de vehicles i de persones, van identificar a més de 200 persones, a més de cursar diligències per 3 delictes contra la seguretat viària. D'altra banda, es van tramitar més d'una vintena de denúncies administratives per infraccions en matèria de trànsit i 11 per tinença i/o consum d'estupefaents.

D'altra banda, en un de dispositius estàtics de control de vehicles, un conductor va intentar eludir el dispositiu policial, encara que va ser interceptat per la patrulla i posteriorment detingut en comprovar que comptava amb una orde judicial d'ingrés a la presó. Així mateix, es va localitzar gran quantitat de llenya i materials combustibles en els maleters de diversos vehicles que anaven a ser emprats per a encendre fogueres a les platges.

El dispositiu especial es va reforçar amb un punt d'atenció sanitària situat en la zona del passeig d'Arenals del Sol i amb un servici de transport públic d'autobusos perquè els assistents a les platges durant la nit de Sant Joan pogueren tornar a les seues cases de matinada amb total seguretat. El servici d'autobusos va estar operatiu fins a les 06.55 hores, per a després enllaçar amb l'horari habitual.

Destacats