Elx

Uber aterra a Elx: este és el seu funcionament

La companyia s'incorpora a la xarxa il·licitana de transport amb la presència de 10 vehicles en la ciutat i altres 30 en l'aeroport

Guardar

Vehicle VTC de Uber a Elx
Vehicle VTC de Uber a Elx

El servici Uber comença la seua marxa a la ciutat d'Elx. El transport públic il·licità es reforça amb la incorporació d'esta companyia de VTC, que es troba operativa des d'este mateix dimecres 26 de juny. Així, es completa l'oferta de mobilitat amb un servici que complementa al taxi, que actualment compta amb 204 vehicles i que, segons recorda l'Ajuntament en un comunicat, durant el mes de juliol incorporarà 24 llicències més.

D'esta manera, Uber oferirà el seu servici a Elx amb 10 vehicles exclusius per al transport de viatgers a la ciutat, mentres que les 30 llicències restants, de les 40 que ha atorgat el consistori en esta primera fase, el faran en l'aeroport. La presentació de l'arribada d'esta companyia a la ciutat s'ha produït a les portes de l’Hort del Xocolater i ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, el regidor de Mobilitat Urbana, Claudio Guilabert, la directora regional d'Uber a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, Anabel Díaz, així com representants del sector empresarial.

El desembarcament d'Uber a Elx suposa un increment en les possibilitats de mobilitat en una època de creixement en la demanda de transports, especialment en l'inici d'una campanya d'estiu que pot ser molt positiva. En este sentit, Ruz ha destacat el potencial turístic per la millora de la mobilitat i les connexions d'Elx. Així mateix, el primer edil ha reconegut que el servici VTC i els taxis poden coexistir i que la incorporació d'esta nova operadora permetrà cobrir l'increment de la demanda.

Així funciona el servici d'Uber a Elx

L'arribada d'Uber suposa una revolució en matèria de mobilitat per a la ciutat d'Elx. Però, com es podrà utilitzar este servici?. Els usuaris i usuàries han de descarregar-se l'aplicació d'Uber en els seus dispositius telefònics, registrar-se i indicar una forma de pagament. Una vegada la persona ha accedit, haurà d'indicar el destí i l'aplicació mostrarà el preu tancat del trajecte. Després que un conductor accepte la seua sol·licitud, l'aplicació mostrarà el temps estimat d'espera fins a la recollida, així com les dades del vehicle i conductor.

Pel que respecta al preu dels vehicles UberX a Elx, s'ha establit en 0,18 cèntims d'euro el minut, 0,95 € per quilòmetres i un preu mínim per trajecte de 4,5 euros. A més, a partir dels 15 quilòmetres es cobrarà un suplement de 0,35 € per quilòmetre. Així i tot, es tracta d'una aplicació des de la qual també es podrà sol·licitar el servici d'aquells taxis que hagen decidit vincular-se a l'aplicació perquè puguen beneficiar-se de la tecnologia de la plataforma.

En este cas, els taxis sol·licitats a través d'Uber facturaran el preu de taxímetre estipulat per les autoritats locals. Esta possibilitat es va incorporar de manera gradual a l'aplicació des de l'any 2019 en ciutats com Madrid, Barcelona, Màlaga, València, Mallorca, Tenerife, Mallorca i Eivissa; i des d'ara també a Elx. La directora regional d'Uber, Anabel Díaz, ha assenyalat que l'arribada d'Uber es produïx en resposta a la necessitat de millorar la mobilitat i oferir més opcions de transport, “principalment davant una temporada turística en la qual s'espera que siga millor que l'any anterior”.

Destacats