La mascareta en interiors deixarà de ser obligatòria a partir del 19 d'abril

S’establiran algunes excepcions, que encara no han sigut definides

La mascareta en interiors deixarà de ser obligatòria a partir del 19 d'abril

L’ús de les mascaretes en interiors té els dies comptats. Segons han avançat representants d’algunes comunitats autònomes, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, reunit aquest matí, ha pactat eliminar l’obligatorietat del seu ús a partir del pròxim dimarts 19 d’abril.

Malgrat això, sí que s’establiran algunes excepcions, que seran definides en els pròxims dies pel Govern.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha proposat a les comunitats autònomes retirar l’ús de les màscares en els espais interiors a partir del pròxim 19 d’abril.

Darias ha realitzat aquest anunci durant la celebració del Consell Interterritorial que s’està celebrant a Toledo. Es tracta d’una petició que ja han realitzat diverses comunitats autònomes, com per exemple Madrid, en considerar que ja no és una mesura efectiva per a controlar la transmissió del coronavirus.

D’altra banda, l’últim informe de ‘Posicionament de la Ponència d’Alertes, Plans de Preparació i Resposta sobre l’ús de màscares en espais interiors’, al qual ha tingut accés Europa Press, destaca la necessitat que l’ús de la màscara només siga obligatòria per a treballadors i visitants de centres assistencials i persones ingressades quan estiguen en espais compartits fora de la seua habitació o en centres sociosanitaris; i en el transport públic.

Així mateix, aconsella no utilitzar la màscara per part dels alumnes en l’àmbit escolar i realitzar un ús responsable de la mateixa entre la població vulnerable en qualsevol situació en la qual tinga contacte prolongat amb persones a distància menor d’1,5 metres; i professors amb factors de vulnerabilitat.

En l’àmbit laboral, la ponència aconsella utilitzar la màscara sempre que el treball haja de realitzar-se a distància interpersonal de menys d’1,5 metres i no puga garantir-se la ventilació adequada de l’espai; i en l’entorn familiar, les reunions d’amics i celebracions privades.

Finalment, recomana el seu ús en espais tancats d’ús públic en els quals les persones transiten com els comerços (centres comercials, supermercats o xicotet comerç); espais tancats en els quals les persones romanen temps sense menjar ni beure (cinemes, teatres, sales de concerts i museus) i en espais tancats en els quals les persones romanen un temps menjant i bevent (bars, restaurants i locals d’oci nocturn).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

seventeen + nine =