Mazón: "El lideratge femení a la província està sent pioner, però encara queda un llarg camí per recórrer"

La Diputació d’Alacant afavoreix un innovador curs enfocat a dones directives que impartirà Fundesem de setembre a desembre d’enguany

Mazón: "El lideratge femení a la província està sent pioner, però encara queda un llarg camí per recórrer"
20/07/2021 -

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha presentat aquest matí al costat del president de Fundesem, Cayetano Sánchez Butrón, i la presidenta de l’Associació d’Empresàries Professionals i Directives de la província d’Alacant -AEPA-, Marcela Fernández, un programa pioner de formació femenina enfocat a orientar a les dones en tasques de direcció i innovació. L’acte ha comptat també amb la presència del diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas.

Mazón, qui ha parlat de la cogeneració i cogestió d’aquest curs, ha abordat la necessitat de “tindre més i millors dones directives, que és el que estem fent ací, trencant sostres de cristall per al lideratge femení a la província d’Alacant”.

En aquest sentit, ha concretat que, des de la Diputació i des de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, “ho fem amb la convicció i l’experiència que cada vegada més ocorren dues coses a la província: que hi ha més dones amb talent i directives disposades a fer un pas avant i que l’associacionisme femení està d’enhorabona, treballant cada dia en un procés de concentració de forces”.

El responsable de la Diputació ha apostat per parlar d’igualtat i de posar l’èmfasi en els drets que tenen les dones en el si de l’empresa. “Continuem trencant sostres de cristall respecte al lideratge femení de dones que ja són directives, d’unes altres que mereixen ser-ho i d’algunes que volen aconseguir-lo, per tant, estem implantant una cultura del lideratge femení més necessària que mai en la nostra societat”, ha defensat.

Així mateix, s’ha felicitat que a la província d’Alacant “aquesta situació no és només un desig, sinó que estem posant un trampolí a gent que està preparada per a saltar”, encara que ha matisat que continua havent-hi barreres “en la bretxa salarial, en l’ascens intern de les empreses o en la categorització del valor real que aporta el talent femení i precisament acabar amb això és el que busquem amb aquest programa executiu i directe”.

“El lideratge femení a la província d’Alacant està sent pioner, està trencant motles, però encara queda un llarg camí per recórrer i hem de fer-ho amb l’esforç de tots, de les institucions i dels mitjans de comunicació, amb un llenguatge i un discurs propi, sense complexos. Guanyar el futur significa aprofitar el talent que tenim i hui a la província el talent femení està d’enhorabona perquè té elements, ganes, trajectòria i referents personals que han acreditat una labor molt important”, ha sentenciat el responsable provincial.

Mazón ha aportat, com a conclusió, que la presència de dones al capdavant d’equips directius “propícia un major compromís social i un lideratge més participatiu i des de les institucions hem de sensibilitzar a empreses i professionals sobre la igualtat de gènere i sobre la necessitat d’equilibrar els llocs de responsabilitat en les companyies”.

Curs de lideratge femení

El ‘Programa Superior Lideratge Públic: Lideratge per a Directives’ que impartirà Fundesem amb la col·laboració de la Diputació consisteix en la realització d’un projecte formatiu, en la seua primera fase, dirigit a dones que ocupen càrrecs de direcció o aspiren a progressar en la seua carrera a través d’un compromís social i una capacitat de comandament i gestió participativa. Les classes, amb un còmput total de 90 hores, es duran a terme en les instal·lacions de Fundesem des del 14 setembre fins al 22 de desembre.

Els objectius d’aquesta iniciativa que afavoreix la institució provincial se centren a desenvolupar una visió estratègica i global de la direcció, conéixer un model de lideratge alineat amb les competències de cadascuna de les participants, potenciar les capacitats d’autoritat de manera innovadora i digital, així com disposar d’eines per a superar desafiaments específics.

Finalment, l’estructura del projecte de formació culmina amb la creació d’una xarxa de relacions efectives amb altres dones directives per a identificar reptes. Estratègies, escenaris econòmics i geopolítics, desenvolupament de negoci, màrqueting i comunicació, innovació i igualtat són alguns dels aspectes que s’abordaran en el calendari lectiu.

Per part seua, la presidenta d’AEPA ha subratllat que, amb aquesta iniciativa, “teníem clar que volíem una formació molt específica de competències i habilitats, però també basada en els valors que la societat està demandant al món empresarial”. En aquest sentit, Marcela Fernández ha concretat que l’associació vol apostar per la igualtat, la sostenibilitat, la digitalització i el concepte ètic empresarial.

“Tenim capacitat suficient i perfils de dones en l’àmbit empresarial de la província amb la professionalitat suficient per a embarcar-se en aquesta formació i estar preparades per al concepte de nova empresa”, ha concretat la responsable d’AEPA.

Finalment, Cayetano Sánchez Butrón ha agraït la “confiança i sensibilització especial” que ha depositat la Diputació en Fundesem per a desenvolupar aquest programa formatiu pioner en el qual la institució provincial contribueix amb 50.000 euros dedicats a becar a les dones que participen en ell per a sufragar part dels costos de la matrícula, en funció de les condicions personals de cada alumna.

“Hem generat un programa d’altíssim nivell”, ha apuntat el president de Fundesem, qui explicat que la finalitat és “dotar a les participants d’eines, coneixements i habilitats necessàries per a la seua responsabilitat. Un contingut ampli per a sensibilitzar a les empreses i a la societat en general en la igualtat de gènere en l’àmbit professional i empresarial”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

two × 3 =