Mutxamel commemora el 396 aniversari de la seua Declaració com a Vila Real

L'acte reconeixerà a tots els alcaldes que han estat al capdavant del consistori des de l'arribada de la democràcia i s'entregaran les distincions com a Fills Predilectes de Vicente Pérez Lledó i Arcadi Blasco

Guardar

Mutxamel
Mutxamel

El municipi de Mutxamel està d'aniversari i per a celebrar els 396 des de la seua declaració com a Vila Real ho farà amb el primer Dia Institucional en la història de la localitat. L'acte serà el pròxim dissabte 26 d'octubre a les 20 hores a l'Auditori de la Casa de Cultural i pretén ser una posada en valor de la història, cultura, patrimoni i tradicions de Mutxamel. Però no sols això, sinó que també serà un esdeveniment d'agraïment a dos veïns del municipi que han sigut reconeguts com a fills predilectes per les seues aportacions al món de la cultura: Vicente Pérez Lledó i Arcadi Blasco Pastor.

Tal com explica l'Ajuntament en un comunicat, durant l'acte el públic podrà conéixer la història d'esta declaració de Vila Real a través d'un audiovisual que s'ha realitzat amb la finalitat de deixar constància de "tan important pas en la història de la ciutat". Una efemèride que li va permetre desvincular-se d'Alacant i tindre potestat com a municipi independent.

També es realitzarà un reconeixement als cinc alcaldes que han estat al capdavant del consistori durant la democràcia; José Verdú Forner (1979-1983), Francisco Bernabéu Alberola (1983-1995), Fernando Ripoll Aracil (1983–1999), Asunción Llorens Ayela (1999-2011) i Sebastián Cañadas Gallardo (2011-2023). La música també serà present en l'acte amb una representació de la Societat Musical l'Aliança.

Dos figures amb el segell Mutxamel

L'acte sumarà un caràcter encara més especial ja que en esta nit tan distingida l'Ajuntament de Mutxamel compartirà amb veïns, familiars i amics el reconeixement com a Fills Predilectes de Vicente Pérez Lledó i Arcadi Blasco.

Recordar que tots dos mutxamelers van destacar per la seua implicació per la ciutat al llarg de la seua vida tant professional com social. Vicente Pérez Lledó, va ser un mecenes que va utilitzar els seus béns perquè la cultura tinguera un lloc protagonista en la vida mutxamelera, apostant per la Societat Musical L'Aliança i per la construcció de la Casa de La Cultura. A més, Vicente va portar a Mutxamel les primeres gel·labes per a crear una nova comparsa mora inspirant-se en el “paqueo”; forma en la qual lluitaven els rifeños, i va crear així la comparsa “Els Pacos”.

Per part seua, Arcadi Blasco Pastor va ser un artista polifacètic que va dominar totes les tècniques sublimant el treball del fang i el vidre, unint el nom de la nostra ciutat al de la seua obra i història personal. Arcadi té la seua obra repartida per tota Espanya i països del nostre entorn, entre ella està la Torre Guaita de Mutxamel, el monument a la Constitució a Alacant o la vidriera del Seminari Diocesà Mater Dei a Castelló; part d'esta obra està donada a Mutxamel, i serà albergada en el futur Museu Arcadi Blasco.

L'alcalde, Rafael García Berenguer, per la seua part ha destacat “la importància d'este acte amb el qual es pretén ressaltar tot el que forma la identitat de Mutxamel, però també la nostra projecció i objectius comuns; tota allò que ens unix i que ens ajuda a avançar i anar construint la ciutat que volem". Així mateix, el primer edil ha afegit que es tracta d'una jornada que vol "donar les gràcies" als veïns i veïnes "que han portat el nom de Mutxamel allà on han anat" i que a més han engrandit el patrimoni cultural del municipi.

Destacats