El Patruller 'Formentor' de l'Armada desembarca a Alacant i es podrà visitar gratis a Calp

El vaixell efectuarà tres escales al litoral alacantí en els municipis de El Campello, Calp i Torrevella entre este dimarts 2 i divendres que ve 5 d’abril

El Patruller 'Formentor' de l'Armada desembarca a Alacant i es podrà visitar gratis a Calp
02/04/2024 -

La província d’Alacant serà l’escenari d’un nou acostament entre l’Armada i la població civil en la costa mediterrània. El Patruller de Vigilància de Zona ‘Formentor‘, unitat amb base en l’Arsenal de Cartagena, té previst realitzar una operació de patrulla pel litoral alacantí entre els dies 2 i 5 d’abril. Durant esta navegació, recalarà en els ports de El Campello, Calp i Torrevella.

En este sentit, este dimecres 3 d’abril és el dia triat per l’Armada per a visitar de manera gratuïta este recognoscible patruller. Així, el vaixell romandrà atracat en el Real Club Nàutic de Calp per a realitzar una jornada de portes obertes des de les 17.30 hores a les 20 hores de la vesprada. Després d’una agradable visita pel curiós interior del patruller, que permetrà conéixer diferents detalls del seu treball i navegació, a l’ocàs es durà a terme el tradicional acte d’arriat solemne de la Bandera Nacional.

El vaixell es troba fent tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania espanyola, així com labors de presència naval al llarg del litoral mediterrani. Entre les seues comeses, s’inclouen la vigilància i el control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de pesca i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, així com realitzar col·laboracions amb altres organismes estatals amb competències en l’àmbit marítim.

Així és el patruller Formentor

Este vaixell pertany a la classe ‘TORALLA’ i va ser construït en les Drassanes Viudes (Barcelona) abans de ser entregat a l’Armada en 1989. La unitat es troba integrada en el Comandament de les Unitats de la Força d’Acció Marítima a Cartagena (MARCART), sota la dependència directa de l’Almirall d’Acció Marítima (ALMART).

En concret, MARCART vetla per l’eficàcia, preparació i el grau d’allistament de les unitats actualment assignades. Este comandament té el seu origen històric en la primera flotilla de torpediners, que va tindre base a Cartagena i va ser creada per la Llei d’Esquadra de 1887.

Així mateix, associat a este comandament està la Comandància Naval de Cartagena, responsable, entre altres comeses, del suport als vaixells de guerra nacionals i estrangers i de la Cooperació i Orientació Naval al Transport Marítim (NCAGS, sigles en anglés).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =