Esta és tota la programació cultural d'estiu a Sant Joan

El 14 d'agost serà la segona edició de ‘La nit en blanc’, a la qual s'unixen més de 40 esdeveniments per a dinamitzar el municipi a nivell cultural i comercial

Guardar

La Nit en Ciris de Sant Joan d'Alacant
La Nit en Ciris de Sant Joan d'Alacant

Un estiu ‘A la fresca’ a Sant Joan. Així es planteja l'agenda d'oci programada per la Regidoria de Cultura de Sant Joan d'Alacant per als mesos de juliol i agost. Amb l'objectiu de dinamitzar el municipi, tant a nivell cultural, comercial i social, s'han programat més de 40 esdeveniments, repartits per diferents ubicacions del municipi, amb activitats i espectacles per a tots els gustos, públics i edats.
Este matí, l'alcalde de Sant Joan, Santiago Román, i el regidor de Cultura, David Aracil, han oferit una roda de premsa on han donat tots els detalls d'una programació que manté esdeveniments que han donat molt bons resultats amb altres iniciatives noves o de recent creació.

L'esdeveniment més destacat de l'estiu, per segon any consecutiu, serà ‘La nit en blanc’, previst el 14 d'agost -vespra de festiu-, una vetlada cultural i gastronòmica a la llum de 20.000 ciris que en la seua primera edició va atraure fins a Sant Joan a unes 10.000 persones. Enguany s'oferiran més activitats, s'ampliarà el recorregut i es posarà més l'accent en què els hostalers locals puguen preparar millor l'atenció als veïns i visitants.

L'alcalde, Santiago Román, ha avançat que els establiments d'hostaleria podran utilitzar voreres i part de la calçada, “ja que l'avinguda de La Rambla estarà tallada. Volem donar totes les facilitats perquè es puga gaudir per igual de les actuacions i de la nostra gastronomia en una nit amb tantes persones visitant Sant Joan”, ha indicat l'alcalde, qui ha insistit que “a Sant Joan, qui no s'entreté és perquè no vol”.

Per part seua, David Aracil ha destacat que Sant Joan proposa “una oferta cultural amb personalitat pròpia, d'àmbit local, amb esdeveniments consolidats que conviuen amb altres nous o de recent creació”. Una altra línia d'actuació d'este estiu és incidir en “un programa centrat en diverses ubicacions, per a convertir-lo en epicentres de la cultura ‘A la Fresca’. La nostra intenció -segons ha assenyalat el regidor de Cultura- és convertir a Sant Joan d´Alacant en un destí de primer nivell durant la temporada estival, al mateix temps que assegurem la dinamització del municipi, tant a nivell cultural, comercial i social, durant estos pròxims mesos”.

L'alcalde i el regidor de cultura durant la presentació de la programació
L'alcalde i el regidor de cultura durant la presentació de la programació

Cultura ‘A la fresca’

La Regidoria de Cultura ha programat durant juliol i agost 33 esdeveniments a l'aire lliure, que els ha englobat sota el titul de ‘A la fresca’. L'oci estival es repartirà per la Plaça Josep Carreras (amb 11 actes), la Plaça Maisonnave (amb 6), la Plaça de la Constitució (amb altres 6) i la Torre Ansaldo, on s'assentisca el Festival de Jazz. La sexta edició d'este certamen, organitzat per la Societat Musical La Paz i El Refugi Jazz Club, compta amb 13 actuacions, de les quals dos d'elles seran gratuïtes, el 27 de juliol i 6 agost, en la Plaça Josep Carreras. Les diferents associacions i entitats locals oferiran sis concerts. També hi haurà tres sessions de ‘Música a la Plaça’ i tres de ‘Cinema d'Estiu’.

Com a novetat, amb motiu del 245 Aniversari del naixement de Sant Joan com a municipi independent, s'han programat tres rutes teatralitzades per a conéixer de forma entretinguda la història local. Una altra proposta nova és ‘Juernes de riure’, amb quatre espectacles de monologuistes en 4 dijous de juliol, per a animar a allargar el cap de setmana entretingut. Un altre esdeveniment amb gran acceptació és ‘A la llum de la lluna’ (27 de juliol), el que compta amb la col·laboració de la Junta de Penyes en distribució de taules, on actuarà Aretha i els Franklin.

Dins de l'Auditori ‘Antonio Gil’ de la Casa de Cultura estan previstos els espectacles ‘microescenes de Teatre’ (5 juliol), de Víctor Lucas (codirector del musical ‘Bruno’); ‘Positivament’ (7 juliol) de Toni Bright i Fabián Villena; el concert de Música Festera per l'Alferecía Festes MMiCC de Sant Blas (12 juliol), de la Comparsa Navarresos; l'estrena del nou muntatge de Maniquí Teatre, ‘El Pollet’ (20 juliol); i el musical de ‘El Rei León’ (21 juliol) de la International Danse School, situada a Sant Joan.

Quant a exposicions, hi ha quatre alternatives: ‘Patrimoni Il·lustrat’, d'Íñigo Lanz a la Sala Roberto Mira fins al 30 d'agost; ‘Explosió de color’, de Jesús Casero, Sala Pablo Lau (5-22 de juliol); Enrique Jordà, Sala Pablo Lau (26 juliol - 20 agost); i ‘L'art del Sagrat’, en el vestíbul de la Casa de Cultura (del 12 d'agost al 26 de setembre), on s'exposaran articles de valor que mai han eixit de l'Església de Sant Joan Baptista.

Respecte als certàmens culturals, l'1 de juliol s'obri el termini per a presentar obres al 57é Certamen de Pintura Vila de Sant Joan d'Alacant. Enguany, al Primer Premi, dotat amb 3.000 euros, i l'III Premi Jove Vila de Sant Joan d´Alacant, amb 1.000 euros de guardó, se suma el Premi 245é Aniversari de Sant Joan d´Alacant, per a obres amb temàtica del municipi de Sant Joan, amb altres 1.000 euros de premis. Termini inscripció s'estén de l'1 de juliol al 27 de setembre i les obres s'han d'entregar a la Casa de Cultura.
Un nou concurs, de tipus fotogràfic és ‘El meu racó favorit de Sant Joan’. Este certamen consistix a pujar fotos a Instagram amb les etiquetes #mirinconfavorito i #mirinconfavoritodesantjoan dins el termini comprés entre l'1 d'agost i el 16 de setembre (el període de temps on es concentren la gran majoria de festes locals -Fabraquer, Benimagrell, Crist- i es realitza ‘La Nit en blanc’).

El jurat està compost per Fernando Martínez (fotògraf), Belén Riera (llicenciada en belles arts i dissenyadora gràfica) i Mª José Marcos (periodista i escriptora), i els premis té un abast local (amb 200 euros per al primer premi i 100 per al segon), i nacional, on participen les imatges de tot el país, que reben un 1r premi de 500 euros; el 2n premi 400 euros; el 3r premi, 300 euros; el 4t premi, 200 euros; el 5é premi, 100 euros; i 10 premis accèssit de 50 euros. A més, l'obra guanyadora del primer premi local serà utilitzada per a imprimir 2.000 postals, 1.000 adhesius i 500 posters que serviran de material promocional i turístic de Sant Joan d'Alacant.

Arxivat a:

Destacats