A la recerca del 'Racó favorit' de Sant Joan d'Alacant

L'ajuntament presenta el certamen 'El meu racó favorit' que convida a la ciutadania a pujar fotografies del municipi a la xarxa social Instagram

Guardar

Una persona fa una foto a una posta de sol
Una persona fa una foto a una posta de sol

Sant Joan d'Alacant vol descobrir els seus racons favorits. L'Ajuntament de Sant Joan d´Alacant s'incorpora enguany al grup de municipis de tota Espanya que participen en el certamen ‘El meu racó favorit’, on es convida a la ciutadania a pujar fotografies del municipi a la xarxa social Instagram. En este cas, busquem ‘El meu racó favorit de Sant Joan d´Alacant’.

A través de la Regidoria de Cultura, que dirigix l'edil David Aracil, este concurs es dividix en una fase local i una altra, amb les millors imatges, que entren en una fase nacional. ‘El meu racó favorit’ convida a la població a pujar fotografies de la localitat per a mostrar i descobrir el més destacat de l'entorn: el seu paisatge favorit, un bucòlic vesprejar, un parc ple d'activitat, un racó poc conegut, el seu plat preferit de la gastronomia típica o la plaça més representativa en ple enrenou, entre altres idees. El certamen té caràcter propi, però a més les obres a concurs competiran, al costat de les fotografies de tot el país, pels premis nacionals de ‘El meu racó favorit’, que busquen reconéixer les millors imatges de tota la geografia espanyola.

L'objecte de la convocatòria és l'estímul de la ciutadania de la seua capacitat creativa en el terreny de la fotografia digital, i alhora es busca generar contingut enriquidor en les xarxes socials a través d'un ús responsable i amb finalitat cultural. A més, el certamen complix un objectiu de promoció turística, fent que siguen els mateixos usuaris els que mostren els aspectes que ells mateixos consideren més rellevants de la localitat, i aprofitant la viralitat de la comunicació a través de les xarxes socials.

Per a participar bastarà amb prendre una instantània amb un telèfon mòbil (encara que s'accepten imatges preses amb qualsevol dispositiu), pujar-la a la xarxa social Instagram amb les etiquetes del certamen (#mirinconfavorito i #mirinconfavoritodesantjoan) i emplenar, tantes vegades com fotos presenten, el següent formulari d'inscripció (enllaç al formulari), on també es poden consultar les bases. El text de la descripció de la imatge formarà part de l'obra i pot ser tingut en compte pel jurat a l'hora de triar als treballs guanyadors.

El format i l'extensió d'este text és lliure i es permet la inclusió d'emoticones. Podran participar totes les persones que ho desitgen sense importar edat o lloc de naixement. L'únic requisit és que l'obra presentada estiga realitzada en la localitat o faça referència a esta.

El termini per a inscriure obres en el concurs ‘El meu racó favorit de Sant Joan d´Alacant’ estarà obert entre l'1 d'agost i el 16 de setembre (el període de temps on es concentren la gran majoria de festes locals -Fabraquer, Benimagrell, Crist- i es realitza ‘La Nit en blanc’). Els premis a nivell local es donaran a conéixer el 18 de setembre i als guanyadors nacionals es publicaran el 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme. El jurat està compost per Fernando Martínez (fotògraf), Belén Riera (llicenciada en belles arts i dissenyadora gràfica) i Mª José Marcos (periodista i escriptora). El certamen comptarà amb dos premis: un primer premi dotat amb 200 euros i un segon dotat amb 100 euros. L'obra guanyadora del primer premi serà impresa en diversos materials promocionals (postals, adhesius i pòsters) que la reconeixeran com el treball guanyador del concurs.

Però, a més, la fotografia guanyadora optarà als guardons nacionals del projecte ‘El meu racó favorit’: 1r premi: 500 euros; 2n premi: 400 euros; 3r premi: 300 euros; 4t premi: 200 euros; 5é premi: 100 euros; i 10 premis accèssit de 50 euros.

Este palmarés nacional correspon a la part del concurs en el qual participen les fotografies de tot el país, triant a representants per cada comunitat autònoma; on la fotografia guanyadora de cada localitat s'assegura un lloc en representació de la comunitat autònoma per competir per estos guardons finals.

La iniciativa ‘El meu racó favorit’ complix en el 2024 el seu quart any de recorregut a nivell nacional. Entre les seues tres primeres edicions es van congregar 70 certàmens locals i es van presentar més de 8.000 imatges a concurs.

Destacats