Sant Joan amplia el programa per a millorar l'autonomia personal de l'alumnat amb necessitats educatives especials

Menors de les Aules UECO de Rajoletes i El Romero acudixen setmanalment a les sessions d'hidroteràpia i estimulació multisensorial en la Fundació Lukas

Guardar

FUNDACION LUKAS PISCINA TERAPEUTICA AULAS UECO SANT JOAN2024 (5B)
FUNDACION LUKAS PISCINA TERAPEUTICA AULAS UECO SANT JOAN2024 (5B)
L'alumnat dels col·legis Rajoletes i El Romero de les Unitats Específiques en Centres Ordinaris on s'atenen menors amb necessitats educatives especials, les conegudes com a Aules UECO, gaudixen este curs escolar de més sessions del programa per a afavorir la seua autonomia personal. La Regidoria de Servicis Socials, dirigida per l'edil Marcos Piña, ha ampliat enguany el programa de col·laboració amb la Fundació Lukas, dirigit a l'alumnat amb necessitats educatives especials, fins a arribar a 40 sessions d'hidroteràpia i d'estimulació multisensorial, distribuïdes entre els mesos de febrer a juny de 2024.El programa posat en marxa a la fi del curs 2022, s'ha ampliat enguany amb més sessions i més usuaris. Inicialment, va ser l'alumnat de l'Aula Específica del CEIP Rajoletes qui acudia a les sessions, però en obrir-se una altra aula UECO en el CEIP El Romero, que va iniciar la seua marxa en el curs 2023/24, els seus usuaris també han pogut gaudir de les visites a la Fundació Lukas. Els dijous, per a Rajoletes, i els divendres, per al Romero, es convertixen en tota una jornada d'experiències en eixir del centre educatiu i submergir-se en unes instal·lacions creades exprofeso per a millorar la qualitat de vida d'estos xiquets i xiquetes.L'objectiu de la Regidoria de Servicis Socials, segons el seu responsable, Marcos Piña, era “donar-li continuïtat a la iniciativa posada en marxa en 2022. Enguany ho hem aconseguit, ampliant tant el nombre de sessions com el número d'alumnat”. Per a realitzar esta labor, Pinya destaca la coordinació entre les àrees de Servicis Socials i Educació (de la qual també és el seu responsable), “una labor en comú, des d'una perspectiva inclusiva, que volem mantindre en el pròxim curs perquè sabem que dona bons resultats i els usuaris ho agraïxen”, ha afegit l'edil.Les sessions d'hidroteràpia per a xiquets i xiquetes amb discapacitat que es desenvolupen en la Fundació Lukas estan dissenyades per a abordar múltiples àrees del desenvolupament, proporcionant-los beneficis físics, sensorials, socials, emocionals i cognitius. La combinació d'un entorn aquàtic i les activitats terapèutiques específiques pot ajudar a millorar la qualitat de vida d'estos xiquets, oferint una experiència terapèutica integral i beneficiosa.

Resposta molt positiva

Referent a això, la tutora responsable de l'aula UECO de Rajoletes, l'Aula Gira-sols, ha assenyalat: “Voldria donar les gràcies a la Regidoria de Servicis Socials per la sensibilitat mostrada cap a l'alumnat que forma part d'esta aula. Gràcies a esta activitat els alumnes i alumnes de l'aula han pogut beneficiar-se dels efectes positius de la teràpia aquàtica i també de l'enriquiment de les sessions d'estimulació desenvolupades. El nostre desig és poder reprendre esta activitat tan gratificant i beneficiosa per al seu alumnat el pròxim curs”.En el mateix sentit, per a l'equip educatiu al capdavant de l'aula UECO del CEIP El Romero, “este curs ha suposat un repte per a tot l'equip docent i no docent que integra el CEIP El Romero, ja que, per primera vegada, es posava en funcionament l'aula UECO en el nostre centre. Amb les sessions organitzades per la Regidoria de Servicis Socials i Educació en la Fundació Lukas hem pogut donar l'oportunitat al nostre alumnat per a poder realitzar i gaudir d'activitats terapèutiques diverses que ajuden en gran part al seu desenvolupament”. Sabent les dificultats logístiques que pot suposar eixir del centre educatiu i acudir a unes instal·lacions externes, “sens dubte ha sigut una experiència molt positiva i esperem poder continuar comptant amb elles el pròxim curs i millorant cada dia pel bé del nostre alumnat”.D'algun mode, un aspecte que condiciona molt esta activitat és el desplaçament des del centre educatiu fins al centre de teràpies. I ací, la dificultat s'ha convertit en oportunitat de creixement. Des de l'Aula UECO del Romero acudixen caminant a la Fundació Lukas, donada la seua proximitat, i des de l'Aula Gira-sols de Rajoletes es va optar per utilitzar el bus urbà per a desplaçar-se fins al centre terapèutic. D'esta manera, es fomenta l'autonomia personal de l'alumnat en incidir en altres habilitats com són la socialització, comunicació o la seguretat, més concretament, la seguretat viària. Cada vegada que arriben ‘Els Dijous de Lukas’, se sap que l'esforç valdrà la pena.
Destacats