Sant Joan aposta per la sensibilització i l'educació en la seua programació pel 25N

Se celebrarà un acte institucional en la Plaça d'Espanya amb la lectura de la declaració i la instal·lació interactiva ‘De portes cap a dins’

Guardar

PRESENTACION PROGRAMACION 25N SANT JOAN 2023
PRESENTACION PROGRAMACION 25N SANT JOAN 2023
Sant Joan reafirma el seu compromís d'incidir en l'educació com a principal eina per a poder avançar en igualtat i erradicar la violència de gènere o qualsevol mena de violència cap a la dona. Per a la Regidoria d'Igualtat de Sant Joan d'Alacant, dirigida per l'edil Marcos Piña, la sensibilització ciutadana i la prevenció en l'educació és la principal eina per a atallar la violència contra les dones. I és en la prevenció on l'Ajuntament centrarà est la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, organitzat entorn del 25 de Novembre.En opinió del regidor d'Igualtat, amb els actes que aquests dies programa l'Ajuntament de Sant Joan es vol posar de manifest que "la lluita contra la violència de gènere implica continuar combatent contra la desigualtat entre dones i homes, una bretxa que existeix encara en totes les àrees de la vida. Per això, cal continuar sensibilitzant i educant a la població, tant en la comprensió del problema com en les seues causes", ha afegit l'edil.La programació d'actes del 25-N tindrà el seu punt culminant el mateix dia 25, amb l'acte institucional previst en la Plaça d'Espanya, a les portes de l'Ajuntament de Sant Joan. No obstant això, els actes comencen aquest mateix cap de setmana i es desenvoluparan durant tot el mes de novembre i desembre, amb activitats enfocades cap als centres educatius. El dissabte 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona amb la lectura pública de la declaració aprovada de manera majoritària per la corporació municipal en l'últim ple.Eixe mateix matí es presentarà una campanya de sensibilització i prevenció de la violència de gènere dirigida al públic juvenil i adult amb el títol 'De portes endins'. El projecte consisteix en una instal·lació interactiva, col·locada en la Plaça d'Espanya, en la qual el públic assistent viurà una experiència transformadora, acostant-se a la vida d'altres persones a través de l'escolta de converses privades, després de les portes d'un replà. Perquè l'experiència puga ser educativa, es realitzarà una conferència en la qual el públic puga adquirir recursos tant per a poder visitar l'exposició amb una altra mirada i com per a conéixer les causes de la violència de gènere.

Exposició i xarrades

En el marc d'aquesta campanya de prevenció de la violència de gènere, es recupera l'exposició 'Res justifica la violència sexual', inaugurada l'any passat i que estarà exposada del 15 de novembre al 15 de desembre en l'edifici de la Biblioteca Municipal 'Amelia Asensi Bevià'. Enguany es torna a instal·lar, però amb les siluetes col·locades en el mateix edifici, ja que l'any passat van ser distribuïdes entre els diferents edificis públics. L'objectiu principal d'aquesta exposició és lluitar contra la violència de gènere a través de missatges dirigits cap a les més joves, perquè sàpien com identificar per si mateixes unes certes manifestacions de la violència sexual.Aquestes iniciatives es completen amb una xarrada que tindrà lloc el 23 de novembre a les 18.00 hores a la Casa de les Associacions, situada en el Carrer del Mercat, oberta a la ciutadania i que porta per títol 'Ciberviolencia de gènere', impartida per una agent de la Guàrdia Civil. Amb aquesta activitat es pretén donar a conéixer per a previndre aquells delictes relatius a la violència de gènere, en el context tecnològic.Sobre la base de la transversalitat amb la qual s'actua entorn de la violència de gènere en diferents àrees municipals, està previst el monòleg-taller 'Això no és amor' de l'educadora social i especialista en violència de gènere Marina Marroquí, organitzat per la Regidoria de Joventut per als cursos de 3r de l'ESO, que tindrà lloc el 20 de novembre. A més, hi haurà una jornada de contacontes que es desenvoluparà en els centres educatius de primària que així ho han sol·licitat el 24 de novembre, en horari escolar, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació.Sense deixar els centres educatius, s'ha ampliat el 'Programa de Coeducació en Igualtat i Prevenció de la violència de gènere' als cursos de quart de primària dels centres educatius, al costat de l'alumnat de cinqué i sisé de primària que venia rebent-lo. Aquests cursos els imparteix el sociòleg, Juan Lillo, expert en coeducació.
Destacats