Sant Joan estudia la construcció d'una residència de majors municipal

Es tracta d'una iniciativa del grup Compromís que veu amb bons ulls l'alcalde Santiago Román i emplaça a la coalación a estudiar esta possibilitat de manera conjunta

Guardar

Ple de l'Ajuntament de Sant Joan
Ple de l'Ajuntament de Sant Joan

El grup municipal de Compromís ha proposat a l'equip de Govern municipal la construcció a Sant Joan d'una residència municipal per a persones majors. La proposta llançada en l'últim ple ordinari per la regidora Vélia Planelles, plantejada en l'apartat de precs i preguntes, ha sigut valorat de manera positiva per l'alcalde, Santiago Román, que directament ha qualificat la iniciativa de Compromís com de “molt interessant, per la qual cosa li demane que ens trasllade la informació perquè ens posem a treballar de manera conjunta al més prompte possible”.

Per a l'alcalde, “la iniciativa de Compromís és molt interessant per a les necessitats dels nostres veïns i veïnes i plausible des de l'equip de govern del Partit Popular, ja que la creació d'una residència de persones majors en el nostre municipi, des del públic pot ser una solució a la gran demanda existent en estos moments a Sant Joan, per això no ho hem dubtat un àpex quan se'ns ha proposat”.

“Des del govern municipal -prosseguix l'alcalde-, ens congratula rebre propostes constructives des de l'oposició, com en este cas ha fet Compromís, que ha triat una manera de fer oposició en positiu per als interessos de la ciutadania i això sabem valorar-ho des del Partit Popular. Per eixa raó he instat a Compromís a posar sobre la taula com més prompte millor este projecte i treballar-lo conjuntament, ja que ara és el moment de trobar fórmules per a la seua construcció i gestió. El sòl on anirà situada està garantit perquè disposem de sòl suficient per a efectuar una necessitat així i ho consensuarem entre els uns i els altres”, ha afegit Román.

La proposta llançada per Compromís partix d'una realitat com és l'augment de població major. Actualment, a Sant Joan, la població major de 65 anys representa el 18,6%, un percentatge que va augmenta de manera constant. Els programes dirigits als majors, per a estimular i potenciar una vida saludable (com són En Moviment o els tallers d'oci del Centre de Majors), no deixen de créixer “però arriba un moment on les persones majors passen a un altre nivell de dependència i una societat que es pree, que respecte i siga moderna, equitativa i justa ha de reaccionar i donar una solució a estes demandes cada vegada més necessàries, però canviant el concepte de residències de majors en unitats de convivència on les persones se senten com a casa seua”, afirma Vélia Planelles.

En este sentit, Compromís considera “necessari que Sant Joan d'Alacant dispose d'una residència municipal per a majors, que done cobertura a les necessitats reals de la població quan arriba este moment vital de dependència per a ser atesos en el nostre municipi, sense desconnectar-nos dels nostres llaços socials i familiars, tan necessaris per a la nostra salut física i emocional”.

La proposta reconeix que a Sant Joan “ja hi ha residències de persones majors on qualsevol pot inscriure's en una llista d'espera llarga, on el criteri de ser veí del poble no és prioritari per a poder accedir en una plaça perquè són empreses privades, que el seu principi i fi és l'activitat lucrativa, empresarial. Encara que això és molt legítim, des de Compromís apostem per empreses institucionals on la finalitat social siga la raó de ser”, afig la iniciativa portada al ple de la corporació municipal.

Destacats