Sant Joan obri un nou Ecoparc: horari i ubicació

La instal·lació àmplia el Punt Verd Central i incorpora contenidors per a dipositar residus pesats i domèstics

Guardar

Ecoparque de Sant Joan
Ecoparque de Sant Joan

Sant Joan d'Alacant estrena des d'este dimecres 3 de juliol un nou Ecoparc que estarà obert al públic tots els dies de la setmana. La nova instal·lació, situada al carrer la Torreta al costat de la Direcció de la Policia Local i la Casa de la Setmana Santa, oferix els servicis complets de recollida d'aquells residus que no es poden depositar en els contenidors situats als carrers.

Este nou Ecoparc està situat en l'anterior Punt Verd Central, en una parcel·la de propietat municipal que s'ha ampliat amb una franja de terreny del depòsit de vehicles fins a superar els 1.000 metres quadrats. Eixe era l'espai que necessitava el Consorci Terra del Pla Zonal de Residus (Àrea de Gestió A2) per a la seua construcció. L'accés està situat per l'avinguda Comtat de Fabraquer, i la seua situació li permet a l'usuari arribar tant a peu com en vehicle, des del nucli urbà o des de l'extraradi de la població. A més, les obres han adaptat la instal·lació a la normativa vigent en matèria d'ecoparcs.

Tota la parcel·la ha sigut asfaltada i barrada, i amb la reforma s'ha incorporat un sistema de digitalització, amb la instal·lació d'un bàcul o tòtem i barrera de control d'accés. Amb l'ampliació i formigonada de la solera, s'ha incrementat l'espai, augmentant el nombre de contenidors per a la recollida de diferents residus (plàstics, fustes, matalassos, estris, enderrocs, poda, paper i cartó, vidre i metalls). A més, s'ha dedicat un espai per a la recollida de residus especials com a pintures, aparells electrònics i electrònics i els olis de motor i cuina.

Així mateix, l'horari d'atenció a la ciutadania s'ha incrementat. L'ecoparc de Sant Joan obri les seues portes de dilluns a divendres de 9.00 a 19.00 hores i els dissabtes i diumenges de 9.00 a 14.00. Un horari ampli i ininterromput que, juntament amb l'ecoparc mòbil (que se situa de manera setmanal en la Plaça d'Espanya i la Plaça de la Constitució), posa a la disposició de la ciutadania més de 70 hores de servici dedicat a la recollida de residus domèstics no tan habituals, com per exemple l'oli de cuina, tèxtil, estris, pintures i/o electrodomèstics, entre molts altres.

Horarios del ecoparque de Sant Joan
Horaris de l'ecoparc de Sant Joan

Accés còmode i directe

En opinió de l'alcalde, Santiago Román, “l'ecoparc que posem en funcionament amplia amb escreix el servici que fins ara estava donant el Punt Verd i a més, hem millorat notablement l'accessibilitat i la comoditat per als usuaris i la separació de residus". Així mateix, l'alcalde destaca que "hem ampliat la parcel·la, l'hem adequada, netejat, sanejat i deixat en perfecte estat i amb els últims mitjans per a facilitar i incentivar el reciclatge en la nostra vila".

Per al regidor de Gestió de Residus, Nicolás López, “l'obertura del nou Ecoparc és una gran satisfacció, ja que posa fi a un problema que s'arrossegava des de fa anys com era no comptar amb una instal·lació moderna, més còmoda i accessible. A més, el seu funcionament permet donar resposta a les demandes freqüents dels ciutadans per a disposar d'un horari més ampli i flexible per a poder realitzar els lliuraments de les diferents fraccions de residus". En este sentit, el nou Ecoparc se suma al servici ordinari de recollida d'estris, mobles, electrodomèstics i altres residus especials.

El nou sistema permet accedir a l'interessat amb el seu vehicle fins al contenidor especifique on ha de depositar els residus que desitja eliminar. Tan sols s'ha d'identificar a l'entrada, perquè les seues dades com queden registrats com a usuari de l'ecoparc. Eixa informació, de caràcter confidencial, permet al ciutadà disposar de diversos avantatges en demostrar que dona suport a l'economia circular i protegix el medi ambient.

Destacats