Sant Vicent instal·larà alarmes en els col·legis després dels actes vandàlics en el CEIP Raspeig

L'Ajuntament posa marxa el protocol d'actuació per a reparar els danys produïts

Guardar

CEIP Raspeig
CEIP Raspeig

L'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha engegat el protocol d'actuació establit després de conéixer que, en els últims dies, s'han produït actes vandàlics en el CEIP Raspeig.

A més dels treballs de neteja i arranjament necessaris, des de l'Administració local s'ha informat que es va a donar prioritat als centres escolars en el contracte per a l'adequació dels sistemes d'alarma i intrusió adjudicat la setmana passada a l'empresa Elecnor Seguretat. Amb el nou sistema s'incrementa el nombre de sensors anti intrusió per a evitar que queden angles sense cobertura i, amb un termini d'execució d'un mes, els col·legis seran els primers a disposar una tecnologia més avançada.

L'Ajuntament va rebre un avís de la primera intrusió irregular que es va produir durant el cap de setmana en el CEIP Raspeig, però ni la Regidoria de Seguretat ni la d'Educació han sigut informades oficialment del segon accés irregular al centre que s'ha produït en l'última nit, del que han tingut constància este migdia de manera informal.

Després de conéixer tots dos fets, els titulars d'estes dues àrees, Adrián García i Melania Llopis, s'han interessat i s'han compromés a realitzar les accions necessàries tant de neteja com de pintat per a reparar els desperfectes causats des d'Educació i per a mantindre un seguiment i vigilància des de Seguretat.

Llopis ha demanat a tots els centres escolars que informen el més prompte possible dels incidents registrats, seguint el protocol establit, per a poder atendre les necessitats, resoldre els danys ocasionats i planificar amb temps els treballs necessaris.

També en el mateix sentit s'ha pronunciat Adrián García, i tots dos han expressat el seu desig que revertisca esta situació quan s'instal·len les noves alarmes en les pròximes setmanes per a garantir la protecció de les dependències escolars durant les 24 hores i evitar l'accés d'intrusos.

García ha assegurat que "des de la regidoria de Seguretat i des de la Policia Local estem a la disposició de tots els centres escolars i acudim a la major promptitud quan se'ns informa". L'edil ha mantingut que "molts dels problemes són derivats del contracte d'alarmes que va formalitzar l'anterior equip de Govern, però sembla que abans no els preocupava tant com ara, perquè no es va millorar en huit anys i serà este equip de Govern qui ho solucione".

Segons ha explicat el responsable de Seguretat, "hi ha fallades del sistema que impedixen que s'activen les alarmes, com ha ocorregut en estos dos últims casos en el CEIP Raspeig, i també és necessari millorar la formació de les persones encarregades de l'armat i desarmat d'estes alarmes per a evitar que s'activen sense cap motiu".

Destacats