La línia de TRAM entre Alacant, Sant Joan i Mutxamel prevista abans de 2025

La Conselleria adjudica la redacció de l’estudi informatiu del tram des de Sant Joan i planeja la seua execució en 21 mesos

La línia de TRAM entre Alacant, Sant Joan i Mutxamel prevista abans de 2025
24/03/2023 -

El tram que connectarà Alacant amb Sant Joan i Mutxamel és una qüestió que porta anys sobre la taula. L’ampliació per a portar el TRAM a Sant Joan es va licitar al novembre del 2021 per 498.000 euros i la segona fase relativa a Mutxamel al maig del 2022 per un import de 533.014 euros.

En aquest sentit, els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a aquest 2023 inclouen les partides corresponents per a la tramitació del projecte. També la segona fase, que preveu fer arribar el TRAM fins al municipi de Mutxamel per a la qual finalment hi ha un horitzó. L’execució està prevista en 21 mesos ja adjudicada la redacció de l’estudi informatiu del tram per més de 400.000 euros per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible. Vist això, la connexió de les vies entre Sant Joan i Mutxamel podria estar llesta abans de 2025.

Malgrat els avanços en l’execució en la prolongació de la línia de TRAM que arribarà a Sant Joan d’Alacant i Mutxamel, es fa evident la complexitat del document que pretén satisfer les necessitats de diversos municipis així com compatibilitzar la seua existència amb les diferents polítiques ambientals i de paisatge.

D’igual forma, persisteixen les diferents al·legacions per part dels Ajuntaments que pretenen donar diferents alternatives de traçat fins a Sant Joan d’Alacant i Mutxamel. Així com la denúncia de “retards” per part d’associacions veïnals com La Plataforma pel TRAM de Sant Joan, que reivindica des de 2020 la urgència d’un transport públic urbà que connecte aquestes localitats.

Tot això, sumat a les recents declaracions del portaveu adjunt de l’equip de Govern i regidor de Transports a l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar que, fa a penes una setmana, incidia en què “el creixement del Tram de la ciutat d’Alacant i el seu entorn no està precisament entre les prioritats del tripartit de Ximo Puig i els seus socis del tripartit que governen encara la Generalitat.” referint-se a la prolongació d’Estels-Renfe i altres connexions que han quedat pernoctant fins ara, a dos mesos de les eleccions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + eleven =