‘Zoom’ acomiada temporada amb una profunda anàlisi sobre el futur dels viatges del Imserso

‘Zoom’ acomiada temporada amb una profunda anàlisi sobre el futur dels viatges del Imserso
01/07/2022 -

La portaveu de Drets Socials, Ione Belarra, va comunicar, a principis d’aquest mes, que els preus dels viatges de l’Imserso es quedarien tal com estan per a la temporada 2022-2023. L’anunci va provocar un gran malestar entre el sector hoteler que assegura que els números no ixen i amenacen de deixar d’oferir llits per al programa vacacional subvencionat en part per l’Estat. Zoom, l’espai de reportatges d’investigació d’À Punt acomiada la temporada amb una anàlisi en profunditat del futur dels serveis socials complementaris de les prestacions del Sistema de Seguretat Social.

Fa més de 30 anys es va posar en marxa l’Imserso. Va ser gràcies a Francesc Obrador, que en aquella època era alcalde de Calvià, una localitat mallorquina molt turística. Francesc tenia una idea per a portar turistes durant l’hivern, i aconseguir, d’aquesta manera, que, al llarg de tot l’any, els hotels estigueren plens i els treballadors, contractats. Aquesta iniciativa va ser plantejada al ministre de Treball en aquella època, Joaquín Almunia, que va donar llum verda a la creació de l’Institut de Majors i Serveis Socials. L’espai ha entrevistat a Francesc, que, curiosament, mai ha gaudit de cap d’aquests viatges, i ha parlat també amb Matilde Fernández, ministra d’Assumptes Socials en 1988, que va consolidar aquest projecte.

El primer objectiu de l’Imserso va ser l’econòmic, ajudar als hotelers, abocats al tancament en temporada baixa. El segon va ser social: donar un servei a una tercera edat amb escassos recursos i poques possibilitats de viatjar. Per a molts d’ells i elles era la primera vegada que veien la mar o pujaven en un tren.

Zoom viatjarà, d’una banda, a Lloret de Mar amb un grup de jubilats i jubilades que gaudiran d’un d’aqueixos viatges i, per una altra, amb una associació de persones majors que s’organitzen ells mateixos perquè els resulta més econòmic. S’acabarà l’Imserso tal com ho coneixem? Després de més de 30 anys, els nostres majors són diferents? Ha d’evolucionar el programa vacacional? Cap a on?

À Punt fa zoom sobre els viatges socials per a la tercera edat… dilluns que ve 4 de juliol.

Després, dos documentals guardonats

Després de Zoom, la nit del dilluns continua amb dos documentals participats per À Punt que han tingut un gran recorregut i reconeixements. El primer és The mystery of the pink flamingo, que conta les aventures d’un enginyer de so cabota que busca revelar els secrets darrere de la icona per excel·lència del kitsch: el Flamenc Rosa.

L’altre documental per al late night del dilluns és Lobster soup, dirigit per Rafa Molés i José Andreu. Aquesta història naix en el café Bryggjan, que acull vells pescadors, llegendes de morts i músics bojos. És l’ànima del poble més anodí d’Islàndia. Començant així, tot pot ocórrer.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 9 =