ADDA anuncia nova temporada on ret homenatge a les ‘Passions’ i Strauss

El nou cicle de ADDA començarà a la tardor i reunirà 22 concerts d’alt nivell que rendiran homenatge a les passions i una selecció de composicions de Strauss

ADDA anuncia nova temporada on ret homenatge a les ‘Passions’ i Strauss
23/05/2023 -

Sota el títol ‘Passions’ l’Auditori de la Diputació d’Alacant ha anunciat el pròxim cicle simfònic que donarà principi a la tardor d’enguany portant fins a 22 de concerts d’alt nivell, entre els quals trobem orquestres llorejades a nivell internacional, reconeguts cors i obres emblemàtiques de la música.

Josep Vicent, director creatiu del ADDA, ha explicat que “hem intentat enfocar cadascun dels programes d’enguany posant l’accent en el passional, de mil maneres” entre elles, ha citat Vicent; algunes d’una manera molt òbvia com commemorar els 300 anys de La Passió segons Sant Joan de Bach. “Però també des del punt de vista de les passions que ens donen enorme plaer: el sentit de l’humor, la capacitat d’estimar, la capacitat d’enamorar-se i enamorar, d’inspirar”. En aquest sentit, Vicent ha afegit “una vegada decidit aquest camí, ningú millor que els nostres músics per a traslladar aqueixos sentiments amb peces de gran dificultat interpretativa”

En aquest sentit, el titular del ADDA Simfònica ha avançat el plantejament del programa 2023-24 que consistirà en quatre propostes així com gaudir dels concerts “amb diferents viatges que el nostre públic pot realitzar”.

Per part seua, el Diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha visitat al costat de Josep Vicent l’escenari on la setmana vinent tindrà lloc la representació de l’òpera La Bohème, una de les cites més esperades del audiorio i ha assenyalat que “Estem davant una temporada espectacular en la història de l’Auditori, amb propostes d’excel·lència que evidencien el compromís de la Diputació d’Alacant amb la cultura i la seua aposta pel gran equip que conforma el ADDA”.

‘Passions’ farà un recorregut per peces de Strauss que obrirà i posarà el fermall d’or a la temporada de la mà de ADDA Simfònica i Josep Vicent al setembre, a més de Mort i transfiguració al costat de la mezzosoprano Stefanie Irányi, i tancant al maig amb Una nova alba al costat de la soprano Irene Theorin.

En el cos del programa, podrem escoltar la London Symphony Orchestra, la pianista Alice Sara Ott i el director Antonio Pappano ens portaran a l’octubre Zarathustra; al novembre ADDA Simfònica, sota el comandament de Pierre Bleuse, oferirà El concert de Strauss al costat del violinista Jesús Reina; i començarem l’any amb l’actuació de la Dresden Philarmonie, que interpretarà Una vida d’heroi amb el pianista Francesco Piemontesi i el director Pablo González.

El segon Bloc proposat serà per a ‘Desperta la teua veu interior’ per al pròxim calendari amb ADDA Simfònica amb un recorregut a través de les veus, passant per grans obres mestres, i que abrigarà, entre altres, Simfonia Coral al costat de l’Orfeó Donostiarra al desembre; La vida breu amb el Cor Amici Musicae i La desconstrucció de Mahler amb London Voices, tots dos al febrer; i La Passió amb el Cor La barocca di Milà al març.

Amb el títol Symphonic Cinema’ es planteja una tercer itinerari, primícia a Espanya, que donarà lloc a dos concerts amb ADDA Simfònica, Josep Vicent a la batuta acompanyat del director de cinema, Lucas van Woerkum “com a convidat al servei de la música”, com ha puntualitzat el mateix Vicent. A l’octubre, La dansa del foc interpretada per Joseph Alessi i a l’abril El Ressò de l’Ésser, un viatge a través de la vida de Mahler a l’empara del pianista Josu de Solaun.

Per a concloure, s’ha plantejat un quart bloc amb dotze concerts de l’interpretats per l’agrupació local ADDA Simfònica incloent, a més, Daphnis et Chloé amb el violinista Fumiaki Miura al gener; Beethoven heroic amb el Trio Vibrat a l’abril; i al maig Bohèmia, amb el violoncel·lista Senja Rummukainen dirigida per Tomás Brauner, i Per a una nova alba amb la veu de la soprano Irene Theorin.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nineteen − 15 =