Alacant celebra la segona edició del Smartphone Film Festival

El certamen de projecció nacional i internacional se du a terme del 21 al 25 de novembre amb diferents activitats i reparteix 2.500 euros en premis

Guardar

telefono movil
telefono movil
El potencial dels telèfons intel·ligents com a eina cinematogràfica ha arribat per a quedar-se. La capacitat de gravació i edició d'aquests dispositius intel·ligents, unit a un talent jove per descobrir, permet crear peces audiovisuals en un format que es troba en ple procés d'expansió. Eixos són els dos principals pilars sobre els quals es basa l'Alacant Smartphone Film Festival, que entre el 21 i 25 de novembre, celebra la seua segona edició en la capital alacantina. El certamen compta amb una setmana repleta d'activitats i culminarà amb la Gala de Clausura del pròxim dissabte que repartirà 2.500 euros en premis i serà presentada per l'actriu Vanesa Romero.L'organització del festival ha rebut prop de 150 curtmetratges gravats amb aquest format innovador. D'ells, més de seixanta s'han presentat des de diferents municipis de la província d'Alacant, encara que també s'han rebut candidatures nacionals i internacionals, des de països com Mèxic, l'Argentina, França, el Regne Unit o Bèlgica. Entre tots els participants, s'han seleccionat a les millors 35 peces en un procés que ha sigut "veritablement complex pel nivell dels curts", segons ha confirmat aquest matí el president del jurat, l'actor alacantí Luis Miguel Seguí, conegut per interpretar el paper de Leo Romaní en la popular sèrie de ficció 'La que se avecina'.

Projecció a cines

Aquestes obres seran projectades el dijous 23 de novembre, dins del congrés 'Alacant Futura', a partir de les 12.30 hores als cinemes Kinépolis. "L'oportunitat que les seues obres es vegen reflectides en la pantalla gran i que compte amb una gala de premis que reconega l'esforç, el compromís i el talent és la millor manera de recompensar per l'enorme treball que hi ha darrere de la creació. Hi ha una gran capacitat creativa a la província, i des de la Diputació d'Alacant apostem per visibilitzar i donar suport a aquest tipus de projectes innovadors", ha manifestat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro.alicante smartphone film festivalEl certamen, de projecció nacional i internacional, entregarà un total de 2.500 euros en premis repartits en les següents categories: Millor Curt Nacional de Ficció, Millor Curt Nacional de Comèdia, Millor Curt Nacional d'Animació, Millor Curt Internacional, i Millor Curt de la Província d'Alacant. Cadascun d'ells estarà dotat individualment amb 500 euros, a més enguany com a novetat l'organització ha fet un pas i s'encarregarà de la seua distribució en diferents festivals. Així mateix, també seran guardonats el Millor Curt sobre la Lluita contra el Canvi Climàtic, Millor Direcció, Millor Actor i Millor Actriu.

Activitats complementàries i jornada social

La segona edició de l'Alacant Telèfon intel·ligent Festival comptarà a més amb una sèrie d'activitats durant la setmana que complementen l'esperada Gala de Clausura. El director del festival, David Seva, ha explicat que tant el dimarts 21 com el dimecres 22 de novembre es realitzaran dues jornades de conscienciació del canvi climàtic, en col·laboració amb Aigües d'Alacant.En aquest cas, es tracta de tallers d'animació amb material reciclable, "amb la intenció de remarcar el paper que exerceix Aigües i les seues iniciatives contra el canvi climàtic", ha comentat Seva. Els tallers seran dirigits per Samy i Arly, de 'Cap Volador', nominats als Premis Goya i amb més de quinze premis internacionals en el seu palmarés. Tindran com a seu el Museu d'Aigües d'Alacant.Al seu torn, el divendres 24 de novembre s'inclou un taller d'iniciació al cinema, dins del cicle 'Hospital de Cinema', dirigit exclusivament als xiquets i joves hospitalitzats en la Unitat d'Oncologia del Servei de Pediatria de l'Hospital General d'Alacant 'Doctor Balmis'. Aquesta iniciativa serà dirigida per Alfredo Navarro, guanyador d'un premi 'Goya' en 2016. Els tallers pretenen convertir l'Aula Hospitalària en un set de cinema i una finestra de llum i aire fresc per als menors i adolescents hospitalitzats de llarga duració.
Destacats