cultura

Alacant a Escena torna amb dotze espectacles de teatre, dansa i circ

El cicle cultural es durà a terme del 26 de setembre al 30 de novembre en el Teatre Principal, Les Cigarreras i diversos punts de la ciutat

1 minut

Obra de teatre Consciència

La ciutat d'Alacant compta amb una rica tradició cultural que en els últims anys ha experimentat un creixement en la seua oferta d'esdeveniments artístics. A través de festivals, exposicions, arts visuals i teatre, la capital alacantina cerca consolidar-se entre aquelles persones que busquen experiències que van més enllà del sol i la platja. Espais com el Teatre Principal i Les Cigarreras s'han convertit en epicentres d'este moviment, i un dels esdeveniments que millor encarna este dinamisme és Alacant a Escena.

El cicle s'ha convertit en una plataforma clau per a la promoció de propostes escèniques emergents i la consolidació del panorama artístic de la ciutat. Amb l'arribada de la seua huitena edició, esta proposta reforça la seua posició com a pilar fonamental en la vertebració de l'oferta cultural alacantina, connectant a la comunitat artística alacantina amb el públic i ampliant la visibilitat de noves produccions.

Enguany, Alacant a Escena torna amb una oferta de dotze produccions per a gaudir de la diversitat artística que abasten teatre, dansa i circ en diferents centres socials i culturals d'Alacant. Estes actuacions se celebraran entre el 26 de setembre i el 30 de novembre, brindant a alacantins i alacantines una oportunitat única per a gaudir d'obres tant emergents com consolidades al llarg dels dos pròxims mesos.

Estrenes exclusives i espectacles locals

Així, en el marc de la programació d'Alacant a Escena 2024, s'inclouen set estrenes de teatre i dansa. El cicle s'inaugura el 26 de setembre amb una de les obres més esperades com FlorenzIA, d'Almudena Casado, Jorge Ruipérez i Andrea Martínez, en un viatge entre la tercera edat i la intel·ligència artificial; seguida el 27 de setembre per Grimm, Contes per explicar, de la companyia Enclavats Teatre, que va ser creada durant la VII Residència de Producció Teatral José Estruch.

Al seu torn, Estrip, de Paula Serrano, arribarà el 17 d'octubre amb la seua proposta escènica sensorial que explora la relació entre el so i el vestuari utilitzant el velcro com a element fonamental, mentre que La dama capità, de la companyia Precís Teatre, buscarà enlluernar al públic del Principal el 21 de novembre amb una història sobre l'ambició d'una dona en una època convulsa. Ambdues obres estan derivades del Concurs de Projectes de Producció d'Arts Escèniques 2024.

A més, des de la convocatòria de Subvencions 2024 la companyia Marroch posarà en escena el 26 d'octubre L'Ós, una producció de dansa que tracta sobre l'ansietat. El festival també inclourà una obra teatral encarregada pel MACA per a commemorar el centenari del naixement de l'artista Eusebio Sempere. Sota el títol Sempere, Sempre: Ressons de llum i foscor, la companyia Ambulants Lab buscarà acostar al públic la figura d'este influent creador alacantí el 30 de novembre.

Simbiosi entre propostes culturals

El cicle també acull produccions de companyies alacantines més veteranes, que servixen com a referència per a les noves generacions d'artistes. Un aparador idoni és la representació de Consciència, de la companyia La Dependent, que també forma part del programa el 29 de setembre. Però l'oferta d'Alacant a Escena no es limita únicament als escenaris tradicionals. Igual que en edicions anteriors, l'esdeveniment col·labora amb altres iniciatives culturals de la ciutat, ampliant alsí seu abast i el seu impacte.

Representació de Maiador

Enguany, la 15ª edició del festival Circarte torna a compartir activitats amb Alacant a Escena amb la presentació de l'espectacle de circ Maiador a càrrec de la companyia La Praka en la Plaça de la Creu del barri Verge del Remei el 18 d'octubre. Així mateix, dins del programa Cultura en Barris, es podrà gaudir de l'obra Amb traumes i a la babalà, de la companyia Testes Dures, el 25 d'octubre.

D'altra banda, un altre dels esdeveniments que s'entrellaça amb este cicle cultural és la 32ª edició de la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis Guillermo Heras, que inclourà la representació el 2 de novembre de Glup, glup, glup, de Cabellera Androide, una obra que va ser finalista en el Concurs de Projectes de Producció d'Arts Escèniques 2023.

Per a completar el cartell, l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant presentarà el 8 de novembre la seua nova producció, La Història del comunisme explicada per a malalts mentals, mentre que la Companyia Lírica Alacantina estrenarà el 2 de novembre la seua obra La tavernera del port, que ha sigut guardonada amb el Premi José Estruch del Teatre Principal en reconeixement a la seua contribució a les arts escèniques de la Comunitat Valenciana.

Etiquetes: