La Diputació impulsa la primera fase del pla per a museïtzar l'enclavament d'Els Banys de la Reina de Calp

El jaciment constituïx un dels grans conjunts d'època romana de la costa mediterrània espanyola per la singularitat de les restes trobades en el lloc

Guardar

Baños de la reina de Calp
Baños de la reina de Calp

La diputada d'Arquitectura, Carmen Sellés, ha visitat este matí Els Banys de la Reina de Calp per a supervisar l'estat de les obres, que permetran obrir al públic el jaciment gràcies a una subvenció de la Diputació d'Alacant de 440.000 euros, el 90% del pressupost total.

L'adequació i posada en marxa de la Fase A del Pla Director, que va començar a l'abril i es prolongarà fins a octubre, suposa un pas més en este ambiciós projecte encaminat a salvaguardar l'enclavament i promocionar-lo com un destacat atractiu turístic de valor internacional. Acompanyada per l'alcaldessa de la localitat, Ana Sala, i per la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, Pilar Tébar, Sellés ha reafirmat “el compromís de la institució i el treball realitzat des de l'Àrea d'Arquitectura i la Fundació MARQ per a posar en valor i recuperar l'important patrimoni cultural i històric que posseïm com a província amb fi de donar-ho a conéixer a la ciutadania”.

La diputada ha volgut agrair especialment el treball tant de l'àrea d'Arquitectura de la institució provincial, amb el director Rafael Pérez al capdavant, com de l'equip d'arqueòlegs i tècnics municipals per a posar en valor “un dels bastions de l'època romana de la costa mediterrània espanyola, considerat un tresor únic a la província per la seua singularitat i monumentalitat”. Per part seua, l'alcaldessa de Calp ha agraït el suport rebut per part de la Diputació per a tirar avant l'anhelat projecte i fer realitat este projecte de parc arqueològic visitable.

El Pla Director, que va començar a gestar-se en 2019, engloba les actuacions necessàries per a la consolidació de les restes arquitectòniques de l'àrea i la seua rehabilitació com a museu de lloc, a més de les modalitats de gestió, estudi econòmic i sostenibilitat.

Destacats