La Diputació presenta el projecte multigeneracional del Col·lectiu Art.Elles amb diferents propostes i estils

La mostra 'Llindar de Successos' es podrà visitar fins al pròxim 6 d'abril a la Sala d'Exposicions del Palau Provincial

Guardar

Exposició 'Umbral de Sucesos0 en la Diputació d'Alacant
Exposició 'Umbral de Sucesos0 en la Diputació d'Alacant

La Diputació d'Alacant ha presentat este matí una nova proposta cultural de la mà del Col·lectiu Art.Elles i ‘Llindar de Successos’, una exposició de quatre generacions distintes, amb temàtiques, tècniques i estils molt diferents, que es podrà visitar fins al 6 d'abril en el Palau Provincial.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha inaugurat la mostra al costat de les creadores, la iniciativa de les quals “és fonamental per a visualitzar el potencial creatiu dels nostres artistes i ajudar a promocionar i difondre el panorama cultural de la província, una línia en la qual treballa des de fa molts anys la Diputació”. El diputat ha recordat, a més, que esta proposta coincidirà en temps amb la celebració del Dia Internacional de la Dona que se celebrarà dissabte que ve.

El Col·lectiu Art.Elles és un grup heterogeni format per cinc artistes plàstiques - graduades, llicenciades, professores, catedràtiques i doctores en diferents matèries- amb carreres i trajectòries diferents, però unides per l'amistat, l'amor a l'art i la necessitat de compartir-lo amb els altres. Com elles mateixes han explicat, les seues propostes són molt personals, amb tècniques com el carbonet, tauleta digital, collage, oli, acrílic, aquarel·la, tècnica mixta o ecoprint, entre altres; i estils com el còmic, hiperrealisme, impressionisme, costumisme, expressionisme, surrealisme, simbolisme o l'abstracció.

En definitiva, és un grup que presenta un recorregut per diferents manifestacions artístiques del panorama actual de la mà d'autores novelles, emergents i d'unes altres ja consagrades. ‘Llindar de Successos’ consta de 25 obres i està comissariada per May Ibáñez, qui ha qualificat la proposta com “un projecte que conjumina creativitat, diversitat, i qualitat en les seues obres i perquè el seu objectiu va més enllà de l'acte d'exposar, ja que es pretén una interacció amb l'espectador en aspectes tècnics, d'estil, de context, en tractar-se d'artistes de diverses generacions que expressen-reflectixen els canvis de les últimes dècades a través de les seues obres”.

La mostra es pot visitar a la Sala d'Exposicions del Palau Provincial de dilluns a dissabte d'11.00 a 13.00 i de 17.30 a 20.00 hores.

Les artistes

Ana María Muñoz (Elx, 1997) és la creadora més jove, graduada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i màster d'Educació per la Universitat d'Alacant. La seua proposta desenrotlla el dibuix en el món del còmic, on compta ja amb una àmplia experiència.

Isabel Mª Zapata (Elx, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la UMH a Altea i afirma que la seua obra és surrealista i tècnicament versàtil, però seguix una línia quant a temàtica, perquè qüestiona les accions humanes enfront de la naturalesa.

María Teresa Expósito (Alacant 1975) és una jurista que va créixer en un entorn artístic i va completar la seua formació a l'Escola de Pintura Hort del Xocolater. La seua pintura, que explora sobretot el retrat i el paisatge, tendix a l'impressionisme i, a vegades, el simbolisme.

María José Marín (Elx 1962) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, amb l'especialitat d'Escultura i Fotografia. Pinta murals, vidrieres artístiques, retrats, fa escultures, dibuixos, il·lustracions, fotografies… La seua obra és polièdrica i abasta des de l'hiperrealisme a l'abstracte.

Julia Valdés (Alacant, 1949), filla de l'artista saixenc Pedro Valdés, va començar Belles Arts a València i es va llicenciar en la Complutense de Madrid, ciutat en la qual va exercir, abans de tornar a Alacant, com a catedràtica d'Arts Plàstiques i Disseny.

Destacats