El IAC Juan Gil-Albert commemora el ‘Dia Internacional de la Dona’ amb una programació especial de literatura, música i cinema

La Casa Bardín i la Casa de Cultura de Villena acolliran aquestes propostes, totes d'accés gratuït

Guardar

gil albert
gil albert
L'Institut Juan Gil-Albert commemora la setmana vinent el ‘Dia Internacional de la Dona’ amb una programació especial que inclou la presentació d'un llibre, un concert a càrrec d'alumnes del Conservatori Óscar Esplá i la projecció de tres curtmetratges.El calendari d'activitats, totes d'accés lliure limitat a l'aforament de l'espai, començarà el dilluns 4 de març a les 19.00 hora a la Casa de Cultura de Villena amb la presentació del llibre ‘Amb veu pròpia, dones a Villena fins a l'arribada de la democràcia’ de Matilde Aliaga i Dolores Milà Ugeda. Aquest volum, editat pel IAC, s'endinsa en la història de les dones d'aquesta localitat en la qual al començament del segle XX hi havia fins a set associacions sectorials de treballadores.Un dia més tard, el dimarts 5 de març, a partir de les 18.00 hores, la Casa Bardín acollirà un nou concert del cicle Música Jove en el qual alumnes del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá interpretaran un programa integrat per peces de dones compositores, entre elles, Clara Schuman, Mel Bonis, Cécile Chaminade o Florence B. Price.

Curts en femení

També a la Casa Bardin, el dimecres 6 a partir de les 19.00 hores, s'ha programat la projecció de tres curtmetratges realitzats per altres tantes cineastes alacantines; ‘Dana’ de Lucía Forner, ‘Ferides contra l'oblit’ de Raquel Agea i ‘Dones mediterrànies. El Líban’ de Sonia Marco.‘Dana’ (19 minuts) de la il·licitana Lucía Forner. Després de patir una nit un intent de violació, Diana decideix que alguna cosa ha de canviar i comença a prendre's la justícia per la seua mà. Per a això, adopta el nom de Dana, que significa ‘la que jutja’. Aquest curt va ser seleccionat en el Festival de Sitges, en el Festival Acocollona’t de Girona i en el Sky Film Festival de Benidorm. A més, va ser candidat als Premis Berlanga i ha rebut 23 premis, entre els quals es troben el Premi Feroç en el Cinema Jove o el Premi Plata del Público en Fantasia.‘Ferides contra l'oblit’ de Raquel Agea, natural de Benidorm. La realitzadora va trobar una sèrie de fotografies domèstiques tirades en el fem. Totes estaven trencades per la meitat, estripades ‘amb ràbia i dolor’ per la persona a la qual pertanyien. A partir d'ací, Agea realitza un intent per rescatar la vida d'una persona anònima que podria ser qualsevol de nosaltres.‘Dones mediterrànies. El Líban’ (25 minuts) de l'alacantina Sonia Marco. L'objectiu de l'obra audiovisual és oferir a l'espectador un aparador de la dona libanesa actual a través d'entrevistes i trobades amb dones de diferents generacions i religions. Les ciutats libaneses de Saida, Beirut, Tir, Joun i Baalbek són les parades d'aquest viatge de coneixement que permet a l'espectador introduir-se en una de les societats més eclèctiques del Mediterrani oriental, on conviuen ciutadans de 18 religions diferents.
Destacats