L'Institut Gil-Albert commemora el 120 aniversari de l'autor amb una lectura de la seua obra a Alacant i Alcoi

La jornada tindrà lloc simultàniament, a partir de les 19.00 hores, a la Casa Bardin i en l’IVAM CADA, espais que estaran connectats a través d’una plataforma compartida

L'Institut Gil-Albert commemora el 120 aniversari de l'autor amb una lectura de la seua obra a Alacant i Alcoi
30/03/2024 -

El dia 1 d’abril de 1904 naixia a Alcoi Juan de Mata Gil Simón i amb motiu del 120 aniversari del seu naixement l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert recordarà dimarts que ve a l’insigne escriptor amb una jornada dedicada a la lectura de la seua obra.

En un any en què també es commemora el 30 aniversari de la mort de l’autor alcoià, l’Institut Alacantí de Cultura -que porta el seu nom des de 1983- ha organitzat la trobada “Posa veu a Juan Gil-Albert”, una cita per a recordar i llegir textos del poeta i escriptor, que se celebrarà simultàniament a la Casa Bardin d’Alacant i en l’IVAM CADA d’Alcoi el 2 d’abril, a partir de les 19.00 hores.

Esta lectura, oberta a tothom que vulga acudir a algun d’estos dos espais, comptarà amb la participació del diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, i de la directora del IAC, Cristina Martínez, a més d’experts en l’escriptor alcoià com José Carlos Rovira, José Ferrándiz Lozano, Manuel Valero, Juana María Balsalobre o José Luis Ferris, entre altres. A més, des d’Alcoi, gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura, participaran Amparo Ortega, Enric Piera, Guiomar Tortosa, Ramon Climent o Isabel Balaguer.

Les lectures entre Casa Bardin i IVAM CADA d’Alcoi es realitzaran de forma intercalada i estaran connectades a través d’una plataforma compartida. Com ha destacat el diputat de Cultura, “la Diputació d’Alacant impulsa esta activitat, a través de l’Institut Juan Gil-Albert, per a recordar a l’escriptor alcoià i fomentar la divulgació dels seus textos, a més de donar a conéixer la seua figura”.

Esta serà la primera d’una sèrie d’activitats que desenvoluparà el IAC Juan Gil-Albert al llarg de l’any per a commemorar tant el 120 aniversari del naixement com el 30 de la mort de l’escriptor alcoià.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twelve + 10 =