El Museu d'Aigües d'Alacant presenta la seua nova programació cultural per a 2024

Cinema, Música en la Plaça o Poesia Escènica, entre les propostes obertes al públic per a celebrar el 15é aniversari

Guardar

Programación especial 15ºaniversario M2A 2
Programación especial 15ºaniversario M2A 2
Una variada activitat cultural es desenvoluparà des d'este mateix mes de febrer en el Museu d'Aigües d'Alacant, tant en les seues instal·lacions com els Pous de Garrigós. Es tracta d'una completa oferta per a una programació que commemora el 15é aniversari de la seua inauguració. Propostes de Cinema, Música al Carrer o Poesia Escènica, així com diferents tallers, entre altres activitats protagonitzen l'agenda cultural d'aquesta entitat en 2024.“El Museu d'Aigües d'Alacant porta des de 2009 complint amb el seu objectiu inicial d'educació mediambiental de la ciutadania entorn de la cura de l'aigua. A això se suma, des de fa uns anys, una programació cultural pròpia que es completa com a anys amb la nostra participació com a seu complementària en altres propostes culturals de la Ciutat”, ha destacat en roda de premsa Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Externes d'Aigües d'Alacant.En aquest sentit, el Museu serveix com a escenari en el Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Alacant (FITCA). Però a més, la institució inclou la seua progrmación cultural dins de la iniciativa “Cultura en Barris” promoguda per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant. Segons explica Sanz, és una forma que el Museu d'Aigües d'Alacant s'aproxime a la ciutadania i forma part de la vida de cada barri.

Aquesta és l'agenda completa

El programa per a aquest 2024 inclou una col·laboració amb Imajoven, les projeccions dels documentals “Game of the Year Awards. Els millors videojocs dels últims 15 anys” (24 de febrer) i “15 anys de còmics i novel·les gràfiques. Les publicacions més influents” (20 d'abril). D'altra banda, al costat d'Esther Abellán es durà a terme l'actuació de poesia escènica i música en directe “15 poetes i l'aigua”, (22 de març, Dia Mundial de l'Aigua).Per part seua, la “Música en la Plaça” comptarà amb les actuacions de “DJ SOAK” i de “R de Rumba”, els dies 23 de març i 19 d'octubre, respectivament, en la plaça del Pont, a les portes del Museu d'Aigües d'Alacant. També es podrà visitor del 3 d'abrl al 17 de maig l'exposició “Origen” de l'artista plàstica i fotògrafa costa-riquenya Karla Solano. Així mateix, la 5a edició del Cicle d'Art i Medi ambient, que comptarà enguany amb l'obra de l'artista alacantina María Perceval Graells se celebrarà del de 5 de juny a 5 de setembre.La música és un element sempre protagonista en la programació cultural del Museu d'Aigües d'Alacant. Per això, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) hi haurà un concert del grup alacantí de pop rock “Mailers”. Per úlltimo, el 10 de novembre serà el torn de l'Ensemble Sant Pau amb la seua característica música de cambra.

Espai per a l'art

El conjunt de propostes de la programació es podran gaudir en les tres plantes que componen l'espai museístic i en Pous de Garrigós situats en el seu interior. Aquest espai és un lloc idoni i alternatiu per a l'exposició o recreació artística, especialment, el sistema d'aljubs del S.XIX. La seua antiguitat i la seua morfologia única, excavat sota la muntanya i compost per tres voltes, suposa un racó de gran simbologia per a manifestacions artístiques com les que acull la programació cultural en el 15é aniversari de la seua obertura.
Destacats