Elx entrellaça música i literatura i acull per primera vegada el Festival Fronteres

La programació inclou tallers, recitals i concerts entre este dijous i dissabte 8 de juny amb artistes com el Niño de Elche, Martirio o María Rodés

Guardar

festival fronteras
festival fronteras

El Festival Fronteres torna este 2024 amb la seua segona edició i s'estrena per primera vegada a Elx. La música i la literatura es combinen amb una programació cultural única entre el dijous 6 i el dissabte 8 de juny en la qual els músics parlaran de novel·les, lletres i paràgrafs i els escriptors de partitures, notes i instruments. Tant el convent de les Clarisses com les cèntriques llibreries il·licitanes All i Truc i Sèneca seran l'epicentre d'esta trobada d'artistes amb tallers, recitals i concerts per a unir totes dues disciplines. El conjunt d'activitats proposades en esta iniciativa seran gratuïtes, encara que l'Ajuntament i l'entitat organitzadora expliquen que serà necessari inscriure's prèviament als esdeveniments en la web www.festivalfronteras.com. La ciutat d'Elx ha sigut l'escenari triat per la Conselleria de Cultura per a dur a terme este festival multidisciplinari després del gran èxit de la seua primera edició a València i per ser “una terra de tradició música i artística”, reconeix el director de festivals culturals de La Fàbrica, Luis Posada.

Trobades culturals, concerts i recitals de poesia

Així, Elx se submergirà en tres jornades repletes de cultura a través de les trobades ‘Cafés amb…’ on xicotets grups podran conversar amb alguns dels autors més reconeguts d'esta edició. Un dels plats forts serà la conversa amb Manuel Gutiérrez Aragó este dijous 6 a les 17.30 hores en la llibreria All i Truc. En este cas, el director de cinema espanyol i acadèmic de la RAE presentarà un avançament del seu documental sobre el Misteri d’Elx al costat de l'encarregat de la posada en escena i el director musical. També serà present l'estil inconfusible flamenc eclèctic del Xiquet d'Elx en la llibreria Sèneca el divendres 7 a les 17.30 hores per a conversar entorn de la catarsi en la música i en l'art. A la mateixa hora, el referent de la música popular, Martiri, oferirà la seua ponència en All i Truc, després d'una interessant xarrada al costat del tenor Enrique Viana a les 16.30 hores en Les Clarisses. L'escriptora i periodista Karina Sáinz Borgo; el cineasta i escriptor Rodrigo Cortés; o a Alejo Stivel, mític líder de la banda Tequila, també formaran part d'un nodrit elenc per a parlar de música, literatura, els seus gèneres i les altres arts. A més, la música en directe i la poesia també serà les protagonistes en Les Clarisses amb el Cabaret operístic d'Enrique Viana i Rosa Torres Pardo (divendres 7 a les 20:30h) o el concert en acústic de la compositora i cantant María Rodés (dijous a les 20:30h). L'el recital dels poetes valencians Jaime Siles i Vicente Gallego, acompanyats pel chelo d'Adolfo Gutiérrez, un dels intèrprets més importants del país, culminarà el primer Festival Fronteres a Elx.

Destacats