Exposicions, concerts i teatre: l'agenda cultural del Museu d'Aigües d'Alacant fins a final d'any

La programació en commemoració del 15º aniversari de l'entitat continua fins a desembre amb variades propostes destinades a tots els públics

Guardar

Museu d'Aigües d'Alacant
Museu d'Aigües d'Alacant

El Museu d'Aigües d'Alacant manté una atractiva agenda cultural fins a finals d'este any 2024 en el marc del 15é  aniversari de la seua inauguració. En este sentit, l'entitat museística alacantina ha presentat este matí la seua programació enfocada a tots els públics. Una proposta que inclou exposicions, fotografia, activitats relacinadas amb el teatre i fins a actuacions musicals en directe.

“El Museu d'Aigües d'Alacant porta des de 2009 complint amb el seu objectiu inicial d'educació mediambiental de la ciutadania entorn de la cura de l'aigua. A això se suma des de fa uns anys una programació cultural pròpia que enguany hem intensificat enguany”, ha declarat Martín Sanz, director de Comunicació d'Aigües d'Alacant. “Esta programació es completarà en este últim trimestre, com a anys anteriors, amb la nostra participació com a seu complementària en altres propostes culturals de la ciutat, com el Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Alacant (FITCA), conjuminant sempre les més tradicionals amb altres d'avantguarda”, ha detallat.

Al llarg del mes de setembre, l'agenda constarà de l'exposició fotogràfica “Els nostres desembarcaments i desfilades” de la Federació Alacantina de Moros i Cristians (del 16 al 30 de setembre), que podrà visitar-se a la Sala Multimèdia inaugurada enguany i situada dins dels Pous de Garrigós; i la projecció audiovisual “Game of the Year Awards. Els millors videojocs dels últims 15 anys”, organitzada en col·laboració amb l'associació Imajoven (14 de setembre).

Presentación de la programación del último trimestre en el Museo de Aguas de Alicante
Presentación de la programación de l'óltimo trimestre en el Museu d'Aigües d'Alacant

A més, com a subseu del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Alacant (FITCA), albergarà les activitats planificades per este certamen dins de la seua secció Narració Oral: “Mans en la Terra”, de Raquel López (26-27 de setembre, 11.00 hores, per a públic d'Instituts-Batxiller); “Quefers”, d'Elia Tralará (27 de setembre, 20.00 hores, per a públic adult); “Fam de Contes”, d'Elia Tralará (28 de setembre, 18.00 hores, per a públic familiar); “Teixidores”, d'Alberto Celdra (28 de setembre, 20.00 hores, per a públic adult); i “Una odissea per a tota la família”, d'Alberto Celdra (29 de setembre, 12.00 hores, per a públic familiar).

Per part seua, el mes d'octubre tindrà lloc el concert de la cantant i cantautora Laurine Maurice, una actuació en acústic amb guitarra i un repertori de folk americà/anglés, cançons espanyoles i franceses, que inclou temes propis (19 d'octubre) i, al novembre, el del Quartet Turina, agrupació de música de cambra especialitzada en un repertori espanyol, amb l'objectiu de divulgar el patrimoni de música espanyola (2 de novembre); tots dos concerts tindran lloc a l'interior dels Pous de Garrigós.

Finalment i per a tancar un any de commemoració, el mes de desembre oferirà al visitant la I Marató Fotogràfic Social Aigües d'Alacant, organitzat en col·laboració amb la fotògrafa alacantina Pilar Cortés (2 de desembre al 6 de gener de 2025), així com el concert de càrrec de “Agustic Band”, banda acústica amb temes clàssics del Jazz i Blues, el dia 14 de desembre en la Plaça del Pont, dins del format “Música en la Plaça” impulsat pel Museu en este 2024.

Balanç de nou mesos d'activitat

Des de gener en què van començar les activitats pròpies del 15é aniversari, amb la presentació d'una nova identitat corporativa per al Museu, l'espai ha acollit una variada activitat tant cultural com d'altres índoles, en les seues instal·lacions i en els Pous de Garrigós, activitat que s'ha vist intensificada respecte a anys anteriors amb motiu de la commemoració.

Amb això, entre gener i agost de 2024, el Museu d'Aigües d'Alacant ha rebut ja a més de 24.000 visitants (amb un pes pròxim al 50% de visites internacionals) en recorregut lliure per les seues plantes i en les visites guiades; també, en múltiples activitats organitzades en el seu vessant cultural (propostes de Cinema, Música al Carrer o Poesia Escènica i tallers) i en altres activitats impulsades des del Museu al costat de grups d'interés. Així, al llarg d'estos mesos de 2024 l'espai ha acollit un total de 58 activitats, de les quals una vintena formen part de la seua Agenda Cultural.

Tenint en compte l'origen de l'activitat, un 34,5% de l'activitat del Museu correspon a la seua faceta cultural; un 24,1% a esdeveniments organitzats per Aigües d'Alacant i acollits en esta seu; un 24,1% a esdeveniments organitzats per tercers, per als quals Aigües d'Alacant cedix l'ús del Museu; un 13,8% a visites guiades; i un 3,4% a l'organització de tastos d'aigua per a diferents col·lectius.

Primer museu de la Comunitat Valenciana associat a MESCO

Una fita ha suposat en este any 2024 la incorporació del Museu d'Aigües d'Alacant a l'Associació de Museus i Espais Singulars Corporatius d'Espanya (MESCO). És el primer museu de la Comunitat Valenciana a formar part d'esta comunitat que oferix suport a empreses que disposen de museus i espais corporatius, llocs especialment dissenyats per a mostrar el passat, el present o la vocació de futur de les companyies a les quals pertanyen.

Gràcies a esta incorporació, el Museu d'Aigües d'Alacant amplia la seua filosofia de la col·laboració publicoprivada, donant-li una dimensió nacional. Espais com Seat Històrics (Seat) o el Museu Grifols (Grifols) formen part de MESCO.

Arxivat a:

Destacats